Vasilije Adžić (Printscreen)
Vasilije Adžić (Printscreen)

Juventus gleda ka Podgorici: Najbolja stvar crnogorskog fudbala posle Jovetića bi mogla da napuni kasu Budućnosti

Vreme čitanja: 2min | sre. 15.11.23. | 17:48

Tehnički direktor Stare dame Kristijano Đuntoli navodno već dve godine prati ofanzivnog vezistu Plavih Vasilija Adžića

Pre nepunih godinu dana podgorička Budućnost je napravila prvi milionski transfer u istoriji kluba prodavši Viktora Đukanovića švedskom Hamarbiju, ali bi u doglednoj budućnosti cifru koja je dugo vremena bila nezamisliva mogla višestruko da prebaci. Aktuelni prvak Crne Gore u rukama ima nebrušeni dijamant i ime mu je – Vasilije Adžić. Talenat kakav se navodno u tamošnjem fudbalu dugo nije pojavio, a koji bi pod svoje vlasništvo da stavi Juventus.

Italijanski Kalčomerkato piše da Stara dama već neko vreme motri na 17-godišnjeg vezistu Budućnosti. Navodno, Adžićevo ime nalazi se u beležnici tehničkog direktora torinskog kluba Kristijana Đuntolija najmanje dve godine. Skrenuo mu je pažnju još dok je istu funkciju obavljao u Napoliju i očigledno da se Đuntoliju dopalo to što je video. Toliko da je prema pisanju milanske Gazte već nekoliko puta slao svoje saradnike da prate njegove partije, a da isto namerava da učini i tokom aktuelne reprezentativne pauze.

Izabrane vesti

Adžić je član mlade reprezentacije Crne Gore, mada mnogi veruju da će koliko u 2024. dobiti poziv u seniorski tim. U domovini ga porede sa Kevinom De Brujneom, britanski Gardijan ga je nedavno uvrstio na listu 60 najvećih talenata sveta kada je u pitanju 2006. godište, a sporski direktor Plavih Andrija Delibašić je u intervjuu za Mozzart Sport izjavio kako je Adžić "posle Stevana Jovetića, nešto najbolje što se desilo cnogorskom fudbalu u poslednjih petnaestak godina" i još tada otkrio da se "klubovi iz Francuske, Nemačke i Italije raspituju za njega".

Vasilije je za Budućnost debitovao u avgustu 2022. protiv Arsenala kada je za 11 minuta na terenu uspeo da postigne i prvenac u dresu prvog tima, postavši tako drugi najmlađi strelac u istoriji crnogorskog šampionata sa 16 godina, tri meseca i 16 dana… Ove sezone postao je standardan prvotimac, odigrao je već 20 utakmica u svim takmičenjima i upisao četiri gola i dve asistencije.

Kalčomerkato ističe kako Budućnost za njegovu slobodu traži 8.000.000 evra, dok Gazeta piše da je njegova vrednost procenjena na između tri i četiri miliona… Kako bilo, biće to rekordna prodaja Plavih.




tagovi

Vasilije AdžićBudućnost PodgoricaJuventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara