Pogba i Dibala
Pogba i Dibala

Juventus i Pogba! Može, može i to za „samo“ 60.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | čet. 12.07.18. | 23:41

Italijani imaju popust na nekadašnjeg vezistu, u igri i Aleks Sandro

Potpisom Kristijana Ronalda dokazao je Juventus da ga za njega, makar u ovom prelaznom roku, ne postoje nedodirljivi igrači i(li) nemoguće misije. Stanje euforije u Torinu je takvo da se s pažnjom prati nastavak prelaznog roka do čijeg završetka Stara dama juri levog beka i centralnog veznog, a u četvrtak veče fudbalsku Italiju protresla je vest da bi na Alijanc stadion mogao da se vrati – Pol Pogba!

Informaciju je u javnost plasirao Juventusov navijački sajt, u prošlosti vešt s vestima, tako da su i ovu odmah preneli relavantniji mediji. Suština je u saznanju da je u ugovor sa Mančester junajtedom pre dva leta ubačena klauzula po kojoj crno-beli imaju pravo da otkupe Francuza ukoliko plate 60.000.000 evra. Jedino za njih važi to obeštećenje, dok bi, primera radi neki drugi klub morao da plati i više od stotke, pošto Crveni đavoli svog vezistu vrednuju više no što su ga platili (105.000.000 evra).

Izabrane vesti

Prethodnih dana pominjalo se da su Mateo Kovačić i Adrijen Rabio mete Maksa Alegrija, no saznanje da je hrvatski reprezentativac bliži Mančester Sitiju, a da se prvotimac PSŽ-a maltene dogovorio sa Barsleonom, naterali su Italijane da traže novu opciju. Pogba bi im „legao“ kao kec na desetku, jer Junajted nema ofanzivnog fudbalera plemenitih karakteristika, pa Žoze Murinjo gura Francuza ispred Nemanje Matića, da gradi igru, dok bi u Juventusu taj posao preuzeo Miralem Pjanić, a Pol bi sa Matuidijem, Džanom i Kedirom (ako ostane) bio u rotaciji da dejstvuje ispred odbrane i „krpi“ propuste znalaca ispred sebe.

Ključeve eventualnog posla drži Mančester. Pogba je „vezan“ čvrstim ugovorom do 2021, ali... Niti je oduševio na Old Trafordu, niti je u savršenim odnosima sa Murinjom, što je nedavno i sam priznao, a ni Junajted ne liči na klub koji će se skorije uključiti u borbu za pehar Lige šampiona. Juve je dolaskom Ronalda istakao kandidaturu za najznačajniji trofej evropskog fudbala, zbog čega bi ovaj posao imao smisla. Pogotovo što Stara dama ima čime da barata, jer osim novca može Junajtedu da ponudi i brazilskog levog beka Aleksa Sandra.

Ako se to desi, Juventus će drugi put u realtivnom kratkom periodu udariti šamar Mančesteru, jer je 2012. sačekao da Pogbi istekne ugovor i uzeo ga bez obeštećenja, u međuvremenu mu se isplatio sportski (uzeo četiri Skudeta) i finansijski (pomenuti transfer od 105.000.000 evra). Još ako ga sad vrati za 60.000.000 evra...

FOTO: Action images


tagovi

Pol PogbaLetnji prelazni rok 2018

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara