Pogba i Žoržinjo (Reuters)
Pogba i Žoržinjo (Reuters)

Juventusova misija na Ostrvu: Žoržinjo plus Pogba

Vreme čitanja: 2min | čet. 19.05.22. | 10:09

Meta je i brazilski štoper

Očigledno je bilo ove sezone da je vezni red Juventusova rak rana. Odbrana se držala i nekako, napad je unapređen dolaskom Dušana Vlahovića. Ali sve to nije imao ko da poveže.

Rabio je bio najstandardniji ali mu je forma oscilirala, Lokateli još nije opravdao očekivanja, Mekeni se teško povredio usred sezone, novajila Zakarija je dobro počeo ali i on se povredio, dok Artur nikada nije bio na traženom nivou. Jasno je kao dan da je Juventusu potrebna ozbiljna rekonstrukcija veznog reda. Mekeni i Artur su na transfer listi i čekaju se ponude, a uprava kluba je u potrazi za vezistima koji će da unaprede igru Stare dame.

Izabrane vesti

Sergej Milinković Savić je bio prvi pik ali traženih oko 70.000.000 evra je previše, plus Lotito ne voli da posluje sa Anjelijem i učiniće sve da igrač ne završi u Torinu. Tako je Juve svu pažnju usmerio ka Engleskoj gde je naciljao dva kapitalna pojačanja za sredinu terena.

Prvo je Pol Pogba, a drugo Žoržinjo. Dolazak jednog ne isključuje dolazak drugog i Bjankoneri će pokušati da završe oba transfera. Direktor Čerubini je otputovao u London u društvu nekoliko saradnika kako bi započeo pregovore.

Situacija oko Žoržinja je komplikovana zbog promene vlasnika u Čelsiju. Ali činjenica je da mu ugovor ističe za godinu dana i da će klub morati što pre da reši tu situaciju kako ne bi ostao bez obeštećenja u leto 2023. Juventusu je bitno da napravi dogovor sa igračem i dobije njegov pristanak a potom bi Čelsi bio doveden pred svršen čin.

Što se Pogbe tiče, on ima želju da se vrati u Torino i pregovori sa njegovim zastupnicima traju već nekoliko nedelja. Međutim, još nema dogovora oko finansijskih detalja. Francuz će biti slobodan igrač za mesec dana ali je problem što mu PSŽ nudi trogodišnji ugovor vredan 12.500.000 evra neto po sezoni. Juventus ne može da plati toliko. Otprilike može da mu ponudi ono što sad ima u Mančesteru a to je plata od oko 8.500.000 evra godišnje.

Juve se nada da bi u Londonu mogao da dogovori i posao sa Arsenalom kojem nudi brazilskog vezistu Artura u zamenu za njegovog zemljaka Gabrijela Magaljaeša. On bi došao kao zamena za Kjelinija u štoperskoj liniji. Ako Arsenal prihvati razmenu...


tagovi

Pol PogbaLetnji prelazni rok 2022Žoržinjo

Obaveštavaj me

Juventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara