Faul Baukeme nad Leaom za penal (foto: Reuters)
Faul Baukeme nad Leaom za penal (foto: Reuters)

Kad dobijaš na mišiće, mora nekad da strefi i upala: Milan promašio dva penala, kazna stigla sa bele tačke

Vreme čitanja: 4min | sub. 27.01.24. | 22:50

Bolonja preživela ludu utakmicu na San Siru, Žiru i Ernandez i rezervista Teraćano tragičari Rosonera koji su videli šta može Džošua Zirkzee

Bilo je blizu, ali ništa od pete vezane pobede od Milana, ništa od stidljivog povratka u borbu za Skudeto. Jer, budimo realni, Milan tim za titulu ni nema. Mnoge je utakmice ove sezone dobijala četa Stefana Piolija na mišiće, poput one iz prošlog kola protiv Udinezea, a kada mišiće toliko naprežete i konstantno izlažete naporima, hoće nekad da vas strefi i upala. E baš to se dogodilo Rosonerima u 22. kolu Serije A. Bolonja je stigla na San Siro željna nadigravanja, prva dala gol, Milan je zaostatak nadomestio i preokrenuo uprkos promašenim penalima, a onda je u završnici meča stigla kazna - simoblično, sa bele tačke - 2:2.

Bio je Ruben Loftus Čik večeras Milanovo sredstvo za vađenje fleka. Poništio je u smiraj prvog dela vodeći gol Džošue Zirkzea zamaskiravši promašen penal Olivijea Žirua. U završnih desetak minuta utakmice poleteo je Englez u kaznenom prostoru gostiju, trznuo glavom i promašenim jedanaestercem Tea Ernandeza uzdrmani Milan vratio na pobedničku stazu, najavio nastavak serije pobeda. Ali umesto da nekadašnji igrač Čelsija pokupi lovorike, u prvi plan su ipak iskočili tragičari. Jer pukla je još jednom, večeras strahovito porozna odbrana velikana. Nedopustivu grešku i bežanje igrača kojeg je potom vukao za dres dozvolio je sebi rezervista Teraćano, a kako je Rikardo Orsolini kaznio Milan sa bele tačke, u društvo grešnika vratili su se Milanovi Francuzi koji su promašivali sa 11 metara.

Izabrane vesti

Svašta se večeras dešavalo na San Siru, bilo je zabave u oba poluvremena. Ali jedan od jačih utisaka ostavio je Bolonjin špic Zirkzee kojeg osim Mančester Junajteda za predstojeće leto merka i Milan. Imali su trećeplasirani tim Serije A i njegovo rukovodstvo priliku da se iz prvog lica uvere u kvalitete mladog Holanđanina. Osim što je u 29. minutu iskosa provukao loptu po jedinoj prohodnoj putanji do mreže, Zirkze je dobrim delom utakmice sjajnom kontrolom vozao po terenu Milanove defanzivce i veziste. Na mukama je neretko bio nejaki štoperski tandem Kjer - Kabija.

Posao Milan ipak je postao nešto lakši nakon dosuđenog penala u 41. minutu. Jeste ga Žiru promašio (tek treći nerealizovani od 36 penala u karijeri Francuza), ali je nezadovoljan odlukom sudija, zbog protesta isključenje zaradio Tijago Mota. Držala se Bolonja i bez kormilara pored terena, ozbiljno pretila preko Zirkzea i na startu drugog dela, a onda se dvadesetak minuta pre kraja suočila sa još jednim penalom. Iznudio ga je karakterističnim prodorom Rafael Leao, koji je, uprkos tome, i večeras bio daleko od svoje najmoćnije verzije.

Nebrojeno puta ove sezone Francuzi donosili radost Milanu, a večeras su razočarali preko 70.000 ljudi na San Siru. Čak se Ernandez i propisno obrukao nepoznavanjem fiudbalskih pravila. Pogodio je stativu sa bele tačke, zatim zatresao mrežu posle odbitka. Kako Lukaš Skorupski nije uspeo da dohvati loptu, odmah je bilo jasno da će Teov gol biti poništen i sviran indirektan udarac. Ali levi bek Milana je slavio...

Pri rezultatu 1:1, na ulasku u 60. minut, Pioli je napravio trostruku izmenu. Florenci mu je doneo asistenciju za 2:1, Musa veliku energiju, dok Luka Jović večeras nije uspeo da obuče plašt Milanovog džokera iz prethodnih rundi. Ipak, ispostavilo se da je italijanski stručnjak kardinalnu grešku napravio u 87. minutu ponudivši zimskom pojačanju iz Verone, Filipu Teraćanu šansu da debituje u Seriji A u crveno-crnom dresu. Jer upravo je mladi univerzalac u sudijskoj nadoknadi povukao rivala sa leđa i poklonio Bolonji jedanaesterac. Čak i da povlačenja nije oborio Kristensena, Danac bi verovatno na drugoj stativi pospremio loptu u mrežu.

Sedma prvenstvena utakmica za Milan bez poraza, ali večeras, malo razloga za zadovoljstvo. Bolonja je i treći put ove sezone volšebno preživela najveći italijanski stadion. Prva dva puta bilo je to protiv Intera. U prvenstvu je nadoknadila dva gola zaostatka, u Kupu Italije od 112. do 116. minuta nokautirala Nerazure.

SERIJA A - 22. KOLO

Petak

Kaljari - Torino 1:2 (0:2)

/Viola 77 - Zapata 23, Riči 45/

Subota

Atalanta - Udineze 2:0 (2:0)

/Mirančuk 33, Skamaka 45/

Juventus - Empoli 1:1 (0:0)

/Vlahović 50 - Baldanci 70/

Milan - Bolonja (1:1)

/Loftus Čik 45, 83 - Zirkze 29, Orsolini 90+2/

Nedelja

12.30: (2,15) Đenova (3,15) Leče (3,70)

15.00: (2,30) Monca (3,50) Sasuolo (3,25)

15.00: (2,50) Verona (3,40) Frozinone (3,00)

18.00: (2,40) Lacio (3,25) Napoli (3,30)

20.45: (4,10) Fjorentina (3,50) Inter (1,90)

Ponedeljak

20.45: (5,90) Salernitana (3,70) Roma (1,70)

***kvote su podložne promenama



tagovi

ac milanMilanBolonjaOlivije ŽiruDžošua ZirkzeTeo Ernandez

Obaveštavaj me

Milan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara