Foto: ©Reuters
Foto: ©Reuters

Kad nema Megvajera, uprskaće neko drugi: Brunovo glupiranje isključilo Junajted iz trke za LŠ (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | sub. 23.04.22. | 15:24

Arsenal dobio drugi uzastopni derbi i vratio se u borbu za četvrtu poziciju

Kada su vezala tri poraza, povela se priča da Arsenalova “deca” nisu spremna za Ligu šampiona, kako su pala na testu karaktera i još nisu dorasla izazovu koji se pred njima našao. Činilo se da će još jednom izvisiti za četvrto mesto, da će popustiti pod pritiskom Totenhema i morati da se zadovolje mestom u Ligi Evrope. Međutim, Tobdžije su se vratile na velika vrata! Sredinom nedelje slavile su u gradskom derbiju protiv Čelsija na Stamford Bridžu, a u sadržajnom derbiju 34. kola pred svojim navijačima savladale i Mančester Junajted – 3:1 (2:1).

Poraz na Emiratima, treći u poslednje četiri prvenstvene utakmice, znači da će mančesterski tim po drugi put u prethodne četiri godine izvisiti za mesto u Ligi šampiona. Ekipa Ralfa Rangnika ostaje na 54 boda, šest manje od današnjeg rivala koji pride ima i utakmicu manje, što na četiri runde do kraja, posebno uzevši u obzir situaciju na Old Trafordu, deluje nedostižno.

Izabrane vesti

Svestan da posle pretnji navijača ne može da bude sto odsto koncentrisan na fudbal, Ralf Rangnik je odlučio da konačno ostavi Harija Megvajera na klupi. Ali, izostanak Junajtedovog kapitena nije značio i bezbrižno popodne za nemačkog stručnjaka. Povratak Rafaela Varana u startnu postavu (zbog povrede ga nije bilo tri nedelje) nije zamaskirao probleme u odbrani. Štaviše, bili su prisutni od samog starta, a upravo je Varan bio taj koji je već u trećem minutu svojom intervencijom navijačima indirektno poručio da se ne nadaju previše. Promašio je čitav fudbal u nameri da očisti centaršut sa boka, ništa uspešniji nije bio ni Aleks Teljes, Bukajo Saka je pokupio loptu na drugoj stativi i šutirao, a Nuno Tavareš ispratio akciju i odbitak smestio u mrežu za rano vođstvo domaće ekipe.

No, nije se Teljes zaustavi na kiksu sa starta utakmice. Već na isteku pola sata igre još jednom je zabrljao, faulirao je Saku sa leđa i skrivio jedanaesterac koji je Bukajo potom pretvorio u još jedan gol. Čitava situacija oko izvođenja penala je potrajala, pošto je prethodno, u istoj akciji, Edi Nketija pogodio iz odbitka, ali se ispostavilo da je mladi napadač bio u ofsajdu. VAR je reagovao, poništio pogodak i poslao Saku na belu tačku sa koje je reprezentativac Engleske pogodio na drugoj uzastopnoj utakmici.

Našao se Junajted na kolenima posle samo tridesetak minuta, ali je uspeo ekspresno da se vrati u meč zahvaljujući Kristijanu Ronaldu. Sjajni Portugalac ostavio je porodičnu tragediju po strani, na 90 minuta se podredio timu i pokazao da mu, ma šta dežurni kritičari pričali, u Junajtedovoj ekipi nema ravnih. Ubacio se na perfektan centaršut Nemanje Matića između Gabrijela i Tavareša i kao na treningu savladao Arona Ramzdejla.

Nisu, istina, ni defanzivci Arsenala bili preterano bolji od Junajtedovih, Džejdon Sančo i Antoni Elanga zadavali su ozbiljne probleme Sedriku na jednoj i Tavarešu na drugoj strani. Čak su bočni fudbaleri domaćeg tima po jednom bili primorani da ih zaustavljaju na nedozvoljen način (Sedrik loptu zaustavio rukom, Tavareš faulirao Elangu sa leđa), ali se Kreg Poson nije oglašao. Na startu nastavka je pak morao. Matić je bio najviši prilikom jednog kornera, Tavarešu je ruka ostala visoko u vazduhu i Junajted je dobio priliku da sa bele tačke utakmicu vrati na početak.

Na iznenađenje mnogih, lopte se umesto Ronalda latio Bruno Fernandeš i izglupirao se. Uhvatio je kratak zalet, skakutao je oko lopte i očekano - promašio. Njegov drugi neiskorišćenji jedanaesterac u Premijer ligi ove sezone iz isto toliko pokušaja i sedma uzastopna utakmica u prvenstvu u kojoj nije postigao niti namestio gol.

Bio je to period najbolje igre Mančestera, Ronaldu je nedugo zatim pogodak poništen zbog ofsajda, Remzdejl je potom sprečio Dioga Dalota (u prvom poluvremenu pogodio i prečku) da iz neposredne blizine učini ono što njegovim sunarodnicima nije pošlo za nogom. Imao je Junajted situaciju u svojim rukama, kucao je na vrata Arsenalovog gola, a onda ga je Fernandeš još jednom povukao unazad. Neoprezno je primio loptu na tridesetak metara od svog gola, Granit Džaka mu je oteo i snažnim, preciznim udarcem savladao ionako zaklonjenog Davida de Heu. Njegov treći gol Junajtedu. Sva tri postigao je udarcem izvan šesnaesterca, svaki na Emiratima.

Ovaj poslednji za overu četvrtog uzastopnog prvensetvenog poraza Junajteda na gostovanjima. Nikada u ustoriji Premijer lige velikan sa Old Traforda ih nije vezao toliko.

PREMIJER LIGA – 34. KOLO

Subota

Arsenal - Mančester Junajted 3:1 (2:1)

/Tavareš 3, Saka 32pen, Džaka 70 - Ronaldo 34/

16.00: (2,95) Lester (3,40) Aston Vila (2,55)

16.00: (1,12) Mančester Siti (9,00) Votford (20,0)

16.00: (3,45) Norič (3,40) Njukasl (2,25)

18.30: (4,50) Brentford (3,70) Totenhem (1,87)

Nedelja

15.00: (2,25) Brajton (3,30) Sautempton (3,60)

15.00: (2,75) Barnli (3,05) Vulverhempton (3,00)

15.00: (1,58) Čelsi (4,20) Vest Hem (6,50)

17.30: (1,23) Liverpul (7,00) Everton (14,0)

Ponedeljak

21.00: (2,10) Kristal Palas (3,50) Lids (3,80)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Bruno FernandešArsenalMančester JunajtedPremijer liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara