Gonsalo Guedes (©SL Benfica)
Gonsalo Guedes (©SL Benfica)

Kad Žorž Mendeš kaže, nema diskusije: Guedes se vratio kući

Vreme čitanja: 2min | pet. 20.01.23. | 05:54

Portugalac napustio Vulvse posle samo šest meseci

Vest koja se provlačila danima unazad dobila je završno poglavlje - Gonsalo Guedes se posle šest godina vratio kući. Pominjala se mogućnost odlaska u Barselonu, ali od toga na kraju ipak nema ništa.

Portugalski krilni napadač napustio je Vulverhempton samo šest meseci pošto je za njegov transfer iz Valensije izdvojeno 32.600.000 evra, ali kada Žorž Mendeš nešto kaže, tu nema mnogo diskusije. Dobro je poznato da jedan od najmoćnijih agenata današnjice ima svoj uticaj ne samo u Benfiki sa kojom ima poslovično dobru saradnju, već i sa Vulvsima koji je zvanični agent kluba postavljen od strane kineskih vlasnika, pa tako ne čudi što je jedan od njegovih štićenika promenio sredinu, mada ne u smeru na koji smo navikli poslednjih godina pošto je Vulverhempton postao portugalska legija tokom godina.

Izabrane vesti

Guedes je morao da ode jer jednostavno nije imao preterano važnu ulogu, ni prostor kod Đulena Lopetegija. No, Španac ga nije doveo na Molino, već je to učinio Bruno Laž koji je započeo sezonu na klupi Vulvsa i odlično poznaje Guedesa jer su zajedno radili u mlađim kategorijama Benfike. Zbog manjka prostora Mendeš je organizovao "suvu" pozajmicu, odnosno šestomesečni rad bez opcije ili obaveznog otkupa. To, naravno, ne znači da Benfika možda neće da iskoristi pravo da uđe u pregovore sa Vulvsima oko eventualnog otkupa Guedesa ako se sve kockice poklope. Portugalac će biti veliko pojačanje za ekipu Rodžera Šmita koja ima veliku ambiciju ne samo da vrati titulu na Luž, već i da daleko dogura u Ligi šampiona.

Guedes je jedan od produkata Benfikine škole. Za prvi tim debitovao je u sezoni 2014/15, a posle 68 utakmica u kojima je upisao 11 golova i 16 asistencija otkupio ga je PSŽ za 30.000.000 evra. Samo šest meseci kasnije Valensija, u kojoj Žorž Mendeš takođe ima veliki uticaj, platila ga je 40.000.000 evra nakon uspešne pozajmice.

U ovoj sezoni Guedes je postigao dva i namestio još jedan gol.



tagovi

Gonsalo GedesZimski prelazni rok 2023BenfikaVulverhempton

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara