©FSS
©FSS

Kadeti Srbije uz maksimalan učinak do druge faze kvalifikacija za Evropsko prvenstvo

Vreme čitanja: 1min | pon. 07.11.22. | 15:28

Orlići posle Gibraltara savladali i Kipar (3:1)

Kadetska reprezentacija Srbije plasirala se u drugi krug kvalifikacija za Evropsko prvenstvo pošto je posle ubedljive pobede nad Gibraltarom (12:0) do celog plena stigla i protiv Kipra (3:1).

Izabranici selektora Aleksandra Lukovića bili su bolji rival od domaćina tokom većeg dela susreta što su pretočili u prilično rutinski trijumf. Vođstvo Orlićima doneo je Maksimović u 21. minutu, ali je samo pet minuta kasnije Coliju sa bele tačke režirao izjednačenje.

Izabrane vesti

Nerešeni rezultat bio je na snazi do 41. minuta kada je Vukojević doneo novo vođstvo Srbiji, a tačku na susret stavio je Petrović iz jedanaesterca duboko u sudijskoj nadoknadi.

Srbija se u narednu fazu plasirala sa prve pozicije, dok su Kiprani mesto u narednoj fazi obezbedili kao drugi, savladavši Gibraltar. Podsetimo, četvrta selekcija u grupi trebalo je da bude Rusija, ali su sve selekcije Zbornaje komande suspendovane iz akmičenja pod okriljem UEFA.

KIPAR - SRBIJA 1:3 (1:2)

/ Maksimović 21, Vukojević 41, Petrović 90+6p - Coliju 41p/

Stadion: Municipal Geroskipiu u Pafosu.

Sudija: Sven Jablonski (Nemačka)

Žuti kartoni: Katircis, Jinaku (Kipar), Mitrović, Džodić (Srbija)

KIPAR: Anastasios, Pirinzis, Jinaku, Mikelidis, Nikolau, Andreu, Katircis, Tomazos, Culoju, Pursaidis, Isak.

SRBIJA: Džodić, Simić, Stojanović, Đurić, Vukojević (90+1. Tegeltija), Mitrović (90+1 Janković), Petrović, Cvetković, Jovanović, Maksimović (69. Subotić), Delibašić (79. Ćuk).


tagovi

kadetska reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara