Džud Belingem (Reuters)
Džud Belingem (Reuters)

Ne, Borusiji se ne isplati da izgubi finale Lige šampiona: Bonus za Belingema je manji

Vreme čitanja: 2min | pet. 10.05.24. | 10:10

Milionere svakako čeka utešna nagrada ukoliko ne podignu "ušati" pehar

Moderni fudbal, odnosno njegovo tržište poslednjih godina intenziviralo je praksu uključivanja različitih bonus klauzula prilikom zaključivanja kupoprodajnih ugovora. Model obično bude fiksno obeštećenje plus bonusi za broj golova, odigranih utakmica, osvajanje timskih trofeja, eventualno Zlatne lopte. A upravo su ovi dodaci predstavljali mamac za novinare tri nedelje uoči finala Lige šampiona na Vembliju.

Luda vest potekla je sa društvenih mreža - "Borusiji Dortmund se isplati da izgubi finale Lige šampiona zbog klauzule ubačene u ugovor prilikom prodaje Džuda Belingema Real Madridu", pljuštale su ovakve objave po Instagramu i Tviteru, a mnogi mediji i novinari zagrizli su varalicu.

Izabrane vesti

Navodili su kako Borusiji sleduje bonus od 25.000.000 evra ukoliko Belingem osvoji Ligu šampiona sa Real Madridom, te da se za pobedu u finalu dobija 20.000.000, a za poraz 15.000.000 evra. Po toj računici, Milioneri bi u slučaju pokoravanja Evrope zaradili 20.000.000, a ako bi izgubili od Kraljevskog kluba kasa bi im bila punija za 40.000.000 evra. Tako bi bilo da su navedeni podaci o bonusu za Belingema tačni. Ali nisu.

Reprezentativac Engleske se minulog leta preselio sa Vestfalena na Santjago Bernabeu za 103.000.000 evra i potencijalnih 30.900.000 u vidu bonusa. Međutim, pouzdani nemački BILD razjašnjava da je suma koja će pripasti Milionerima ako Belingem objedini titulu prvaka Španije, samim tim plasman u Ligu šampiona naredne sezone i pritom postane prvak Evrope iznosi 5.000.000 evra. Dakle, Borusija će novčano, pobedila ili izgubila u finalu, biti na istom - sleduje joj 20.000.000 evra.

Doduše, mogao bi Belingem bivšem klubu sa Zignal Iduna parka da ubaci u budžet još koje milionče. Naravno, ponovo su u pitanju bonusi. Borusiju čeka još oko 2.000.000 evra ukoliko se 20-godišnjak iz Starbridža nađe u timu sezone Lige šampiona, a šanse za to nisu male.

Engleski vezista koji je pod injekcijama igrao revanš protiv Bajerna je na deset ovosezonskih nastupa u Evropi isporučio po četiri gola i asistencije. Mada, ako zagrebemo malo ispod površine, veći deo direktnog doprinosa u golovima Blankosa dao je tokom grupne faze. U nokaut fazi ima samo asistenciju protiv Lajpciga, a nije postigao pogodak na šest uzastopnih duela u evropskoj eliti.


tagovi

Džud BelingemBorusija DortmundReal Madrid

Obaveštavaj me

Real Madrid
Dortmund

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara