Kandidata nikad nije bilo više, ko će na klupu Junajteda?

Vreme čitanja: 3min | uto. 18.12.18. | 12:51

Veliki broj imena u igri za naslednika Žozea Murinja

Otkaz Žozea Murinja dobro je prodrmao čitavu Evropu, a pre svega ostrvske medije, koji u ovom trenutku funkcionišu u haotičnom stanju. Portugalac je već bivši, u narednih 48 sati naslediće ga Majkl Kerik, pa je sada glavna tema ko će biti rešenje do kraja sezone na Old Trafordu.

Nećemo pogrešiti ako kažemo da se u ovom trenutku pominje sigurno 50 imena, među kojima su najatraktivniji oni slobodni treneri, kao opcije koje mogu da uskoče odmah u vatru, ali tu su i oni koji imaju najsigurnije poslove na svetu. Barem je tako delovalo do Murinjove smene.

Izabrane vesti

Kao prvi favorit ističe se Zinedin Zidan. Čovek koji je možda i u idealnom trenutku napustio Real Madrid i sada strpljivo čeka. Legendarni Francuz mogao bi da bude neko ko bi za kratak period postavio stvari na svoje mesto. Tu je i uvek aktuelni Antonio Konte, koji sa sobom kroz karijeru nosi tu odliku da je u stanju ekspresno da digne ekipu iz mrtvila.

Sa druge strane prisutna je i teorija da su u ovom trenutku Junajtedu potrebni ljudi koji najbolje znaju kako funkcionišu stvari na Teatru snova. Tu se pre svega misli na Olea Gunara Solskjera, kojeg Telegraf vidi čak i kao prvog favorita. U samom vrhu kandidata nalazi i selektor Velsa Rajan Gigs, koji je godinama unazad radio i kao pomoćni trener Crvenih đavola, ali i Majkl Kerik, za kojeg se veruje da bi mogao i da produži status privremenog rešenja. Ne otpisuje se ni rešenje u vidu Nikija Bata

Dokle god je slobodan, Arsen Venger će biti potencijalna opcija za sve velike klubove, a slično je i sa Loranom Blanom, koji je karijeru završio upravo u Junajtedu, a od odlaska sa klupe Pari Sen Žermena u junu 2016. godine nema ga trenerskoj sceni. Njega Tajms vidi kao rešenje do kraja sezone, nakon čega bi glavna opcija bio Maurisio Poketino. Među ozbiljnim kandidatima je i Leonardo Žardim, koji je u Monaku pokazao na koji način se stvara moćan tim.

Žardim

Bivši as Junajteda, a sada fudbalski kritičar, Geri Nevil, takođe, smatra da ne postoji bolji trener za Mančester junajted od Maurisija Poketina. Argentinac je čvrsto vezan za Totenhem, ne samo zbog ugovora, već zbog toga što ne spada u grupu onih trenera koji će ostaviti započet posao i otići za atraktivnom opcijom, što se jasno pokazalo i onda kada je dobio ponudu Real Madrida. Kada je rekao "ne" Kraljevskom klubu, ne vidimo zašto bi imao problem da to kaže i Junajtedovoj upravi.

Ipak, Nevil očigledno veruje da bi njegov prvi favorit mogao da preuzme posao na Teatru snova, a onda je vrlo jasno obrazložio zbog čega bi upravo Poketinov dolazak doneo veliku razliku u odnosu na sva prethodna i potencijalna rešenja na klupi Junajteda.

"Imao sam sreću da provedem vreme sa njim u Totenhemovom trening centru i za mene je on idealan kandidat. Mančester junajted je pokušavao sa menadžerima koji su osvajali evropske klupove, koji su se oprobali u različitim ligama. Po mom mišljenju, njima je potrebam neko ko ispunjava tri osnovna načela jednog fudbalskog kluba: to su promocija mladih igrača, uživanje u igri i pobeđivanje utakmica", rekao je Nevil.

Listu "domaćih" trenera predvodi supertalentovani strateg Bornmuta Edi Hau, kojem na Ostrvu previđaju veliku karijeru. Naravno, tu je i selektor Geret Sautgejt, ali i Stiv Brus, zatim Irac i legenda Crvenih đavola Roj Kin.

Na nikad dužoj listi kandidata nalaze se i ozbiljne "face" kao što su Roberto Martinez, Masimilijano Alegri, Dijego Simeone, Karlo Ančeloti, Lus Enrike, Tomas Tuhel, Roberto Mančini, pa i Sem Alardajs, Pols Skols, Mikael Arteta, Brendan Rodžers, Šon Dajš... Čak i Aleks Ferguson, ali to je sve plod bujne mašte i tamošnjih medija.

U svakom slučaju, za kraj godine smo dobili pravo novogodišnje fudbalsko ludilo, koje će u narednim danima dostići stepen usijanja.

Šta vi mislite, ko bi predstavljao idealno rešenje za klupu Mančester junajteda. Ostavite komentar ispod teksta?

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara