Otkaz za Murinja!

Vreme čitanja: 3min | uto. 18.12.18. | 10:51

Potvrđeno

Kao grom iz vedra neba prostrujala je vest. Mančester junajted je na klupskom sajtu potvrdio: Žoze Murinjo je bivši!

U saopštenju od svega tri rečenice klub se zahvaljuje Murinju na svemu što je uradio za klub i rastaje se uz najlepše želje. Dodaje se i da će novi trener dobiti mandate do kraja ove sezone, a da će klub taj period iskoristiti da pronađe dugoročno rešenje. Skaj je prvo objavio da će ekipu do kraja sezone voditi Majkl Kerik, posle se ispravio tvrdnjom da će on voditi treninge samo u narednih 48 sati, dok se ne izabere šef do kraja sezone. Ranije se pominjao i Zinedin Zidan kao neko o kome se razmišlja u crvenom delu Mančestera.

Izabrane vesti

Ne može se reći da je vest nekog posebno iznenadila, mada su se po lokalnim medijima klupski čelnici upinjali da javnosti objasne kako se o smeni šefa ni ne razmišlja. Činjenica je međutim da Junajted uopšte ne izgleda dobro, iako je Murinju ovo već treća sezona na Old Trafordu. Šesto mesto na tabeli, 11 bodova zaostatka za Ligom šampiona, čak 19 u odnosu na vodeći Liverpul.

I tužna, baš tužna partija protiv Liverpula u derbiju prošlog kola u kojem je Junajted poražen sa 1:3, a kako je igrao moglo je komotno da bude i 1:7. Igrači ne napreduju, Murinjo drži Pola Pogbu na klupi, šampionske ambicije već se nekoliko godina ni ne pominju na Teatru snova. Rastanak je bio jedino logično rešenje. Štaviše, da je neko drugi bio u pitanju verovatno bi se dogodio i ranije, ali kao u slučaju Dejvida Mojesa i Luja van Gala uprava Junajteda nije uspela dozvolila je da stvari odu predaleko.

Moraće i da plati cenu za to. Isprva se prišalo o naknadi od 12.000.000 funti, baš u današnjem izdanju Dejli Mejl tvrdi da bi otkaz za Murinja – ako nije bilo nekakvog dogovora – mogao da Junajted košta čak 40.000.000 funti odnosno 45.000.000 evra! Tu račamo platu od 18.000.000 funti za preostalu godinu ugovora i obeštećenje od 22.500.000 zbog toga je tim uprkos svemu i dalje u konkurenciji za osvajanje četvrtog mesta i plasman u novu sezonu Lige šampiona.

Za dve sezone u Junajtedu Murinjo je osvojio pehar Lige Evrope, potom bio drugi u Premijer ligi, igrao finale FA kupa… Otkako je Posebni u klubu uprava je potrošila 466.000.000 evra na 11 pojačanja. Ipak, Murinjovi odnosi sa direktorom Edom Vudvordom nisu bili baš dobri, pa se spekulisalo i da se Žoze nije baš toliko pitao prilikom kupovine igrača. Uglavnom je ostajao bez prvih želja, dovodile su mu se jeftinije varijante.

Na kraju su pukle i relacije sa igračima. Ne samo sa Pogbom. Kritikovao je recimo Rašforda i Lingarda rekavši da su razmaženi, posle Liverpula jednostavno priznao da njegovi igrači nisu na nivou protivnika… I postalo je jasno da je vreme za rastanak.

Žoze Murinjo je ovog puta poražen.

(FOTO: Reuters)


tagovi

Žoze Murinjo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara