(©FK Partizan)
(©FK Partizan)

Kanute nagovestio da je “full package”, Partizan svežinom slomio slovenačkog trećeligaša (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | pon. 10.07.23. | 19:26

Moglo je da bude ubedljivije, ali i vrlo neprijatno u pojedinim trenucima

(Od izveštača Mozzart Sporta sa Pohorja)

Posle jedne ubedljive pobede i jedne podjednako blede partije, Partizan je odigrao utakmicu nakon koje će u taboru beogradskog tima osećanja biti pomešana. Jer bilo je ovog popodneva svega na stadionu u Ptuju, kao na dresu kluba iz Humske, i crnog i belog. Na prvu loptu naivan, Drava se pokazala kao vrlo žilav rival, sposoban da rani srpski tim, ali je baš kao i Pesnica pre nedelju dana imala snage samo za jedno poluvremene.

Izabrane vesti

Na kraju je domaćem timu presudio dvostruki strelac Andrija Pavlović, mada je slovenačkog trećeligaša u trećoj kontrolnoj utakmici prvenstveno savladala svežina bez koje je ostao u završnih pola sata igre. Dovoljno da crno-beli upišu još jednu ubedljivu i naizgled rutinsku pobedu – 3:0 (0:0).

Ako zbog nečega navijači Partizana mogu da budu zadovoljni iz utakmice sa Dravom, onda je to Frank Kanute. Kada je pre nedelju dana zvanično predstavljen, novajlija iz Serkl Briža naglasio je kako će ekipi prvenstveno doneti inspiraciju, srce i adrenalin, ali je u prvom startu za crno-bele pokazao mnogo više. Gotovo ceo paket.

Snažni Senegalac predstavljao je početak i(li) kraj svega onog dobrog što je ekipa Igora Duljaja pokazala u prvom poluvremenu. Bio je najbliži golu kada je udarcem sa distance uzdrmao stativu, savršenim dodavanjem stvorio je najbolju priliku na utakmici, fizički nadmoćan u odnosu na rivale patrolirao je na sredini terena i dugim korakom lako obilazio protivničke igrače stvarajući tako višak u završnici...

Ipak, ono što će strategu crno-belih stvarati glavobolju je ranjivost koju su njegovi izabranici pokazali u sudaru sa slovenačkim trećeligašem, jer završio on ili ne prošlu sezonu kao drugi najefikasniji tim u svom prvenstvu, ipak je reč o nekoliko klasa slabijem rivalu. Što se međutim nije osetilo u prvih 45 minuta. Srećom, imao je Partizan od starta na golu Aleksandra Jovanovića, uz Kanutea još jednog novajliju što je najavio da bi mogao da bude kapitalno pojačanje u sezoni pred nama, sačuvavši nulu na desnoj strani semafora do pauze sa dva odbranjena zicera.

Prvi već u uvodnim minutima meča kada je Svetozar Marković poprečnim pasom Dravi omogućio da brzo stigne do šanse. Mihajlo Ilić je zakasnio sa sužavanjem prostora, Duhadin se ubacio ispred njega i sa pet metara šutirao u bliži ugao, ali je Jovanović pratio situaciju i našao se na pravom mestu. Drugi put neprijatno je bilo u finišu prvog dela, Šalamun je ostao sam na drugoj strani posle odbitka i gađao dalji ugao, ali je doskorašnji golman Apolona iz Limasola još jednom ispravio propust saigrača iz poslednje linije.

Imao je i Partizan svojih prilika, više je pretio, mada često sa distance, prvenstveno udarcima Danila Pantića, što iz prekida, što iz igre. Ipak, strela koju je odapeo Kanute sredinom poluvremena bila je najopasnija. Nažalost, ne i dovoljno precizna da beogradskom timu donese vođstvo, a 24-godišnjem vezisti prvenac u dresu novog tima pošto mu se na putu ka istom isprečila stativa. Na kraju je ostao bez konkretnog učinka, mada je isto tako kao kod udarca iz 27. minuta bio blizu da upiše makar asistenciju. Međutim, njegovu lucidno dodavanje preko poslednje linije drave nije uspeo da iskoristi Nikola Terzić. Šutirao je pravo u golmana.

Drugo poluvreme donelo je inicijativu Partizana kakva se u okršaju sa jednim trećeligašem možda očekivala od samog starta. Baš kao i protiv Pesnice u prvoj kontrolnoj utakmici, crno-beli su svežinom počeli da dave domaćina, a rezervisti koje je Duljaj uveo u igru u nastavku da fizički osetno slabije pripremljenu ekipu napadaju u talasima. I u 63. minutu konačno su je probili.

Duljajeva ekipa je do vođstva došla zahvaljujući saradnji dvojice rezervista. Mladi Bogdan Mirčetić poslao je loptu sa boka za Andriju Pavlovića, a iskusni napadač prve minute na pripremama u Sloveniji iskoristio da dođe do gola. I to ne jednog, već dva, pošto je u samom finišu meča presudio rivali – što Mihajlo Petković petnaestak minuta kasnije nije uspeo da učini – koji se već neko vreme mučio na nimalo prijatnom suncu u Ptuju. Da bi u nadoknadi, posle kornera, Siniša Saničanin postavio konačan rezultat.

PRIJATELJSKA UTAKMICA

PARTIZAN - DRAVA 3:0

/Pavlović 63, 89, Saničanin 90+2/

Partizan: Jovanović (od 46. Stevanović) – Filipović (od 46. Živković), Ilić (od 46. Saničanin), Marković (od 66. Aleksić), Antić – Kanute (od 46. Šćekić), Belić (od 55. Stjepanović) – Trifunović (od 62. Petković), Pantić (od 55. Baždar), Terzić (od 46. Mirčetić) – Nikolić (od 46. Pavlović).

Drava: Janžeković, Đuran, Lovenjak, Vidović, Drevenšeh, Marat, Erhatić, N. Jadrić, Salamun, Duhadin, Mlahar. Igrali su još: Horvat, Hrušić, Rah, Vogrinec, M. Jandrić, Kimetec.


tagovi

Igor DuljajFK PartizanFrank Kanute

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara