(Foto: Reuters)
(Foto: Reuters)

Kao da nije dovoljno haotično na Enfildu: Posle Dijaza, otpala još dvojica za derbi sa Sitijem

Vreme čitanja: 3min | uto. 11.10.22. | 17:40

Trent Aleksander Arnold i Žoel Matip u autu dve do tri nedelje

Previše je tu sličnosti da bismo govorili o pukoj slučajnosti. Klopova sedma sezona, čini se, nije samo mit. Nemačkom stručnjaku ponavlja se scenario iz trenerskih mandata u prethodna dva kluba, Majnca i Dortmunda, kada je u svojoj poslednjoj godini u istima beležio rezultate ispod svih očekivanja. U Liverpulu je situacija najblaže rečeno – identična. Katastrofalna.

Redsi ove sezone beleže najgori start u poslednjih deset godina. Deseti su na tabeli sa isto toliko bodova iz osam utakmica, a pored rezultatskih, klub sa Enfilda ima ogromne kadrovske probleme i ne deluje kao da će situacija uskoro biti bolja. Naprotiv, postaje sve gora. Dan nakon što je saznao da na Luisa Dijaza neće moći da računa do kraja kalendarske godine, do Jirgena Klopa stiglo je još loših vesti. Na pauzu će morati i defanzivni duo Trent Aleksander ArnoldŽoel Matip.

Izabrane vesti

Britanski Atletik piše da će pomenuti dvojac odsustvovati sa terena dve do tri nedelje. Konkretno Aleksandera Arnolda neće biti dve nedelje, pošto je povredio skočni zglob nakon što mu je na isti krajem prvog poluvremena utakmice sa Arsenalom stao Gabrijel Martineli prilikom jednog centaršuta. Arnold je na pauzi između poluvremena ostao u svlačionici, isprva se mislilo da je u pitanju taktička izmena, jer reprezentativac Engleske je već neko vreme na meti kritika zbog užasne defanzive tokom čitave sezone, a nije uspevao da se nosi ni sa brazilskim krilom za vikend. Ipak, ispostavilo se da je u pitnaju povreda.

U Matipovom slučaju radi se o povredi lista, a kako obično biva, kada se igrač povredi sam od sebe, pauze su nešto duže, te Atletik prognozira da bi mogao da odsustvuje nedelju dana duže od Arnolda. I ne bi bilo toliko strašno da se radi samo o pomenutim igračima, međutim, već neko vreme su u autu Nabi Keita, Aleks Okslejd Čembrlejn, Endi Robertson i Kurtis Džouns, a od nedavno se povredio i Artur.

Svi oni – osim možda Džounsa - neće biti u opticaju za sutrašnji meč sa Rendžersom koji opet ne bi trebalo da bude nepremostiva prepreka, ali već za vikend na Enfild dolazi šampion Engleske Mančester Siti koji bi u slučaju pobede odmakao na ogromnih 16 bodova prednosti… I u dobrom je položaju da je ostvari.

Dobra vest u moru loših je da se u porazu od Arsenala u tim vratio nedavno oporavljeni Ibrahima Konate. Francuski štoper zamenio je tada upravo Matipa i istu ulogu, samo od starta, trebalo bi da ima sutra na Ajbroksu, ali i u nedelju protiv Sitija. S druge strane, kako nema “prirodnu” zamenu za Arnolda, poziciju desnog beka Klop će gotovo izvesno poveriti Džou Gomezu. Dalje, ukoliko se Robertson ne oporavi na vreme za derbi 11. kola, Cimikas će još jednom početi kraj leve aut-linije, što Klopa dovodi u situaciju da na megdan šampionu izađe sa praktično rezervnom defanzivnom linijom. Istina, glavna karika biće u timu, Virdžil van Dajk je zdrav, mada ni on ne može da se pohvali formom u kojoj je bio prethodnih godina.

I ne samo on, već dobar deo tima. Pre svih Mohamed Salah koji je na osam premijerligaških utakmica ove sezone postigao samo dva gola… A Siti nije jedini nezgodan rival koji očekuje Redse u narednom periodu. Već u sledećem kolu dočekuju probuđeni Vest Hem, krajem meseca čeka ih gostovanje Ajaksu, početkom oktobra dueli sa Napolijem i Totenhemom… Do tada bi Liverpul mogao da bude isključen iz šampionske trke, ako već sam nije digao ruke od iste.


tagovi

Trent Aleksander ArnoldŽoel MatipLuis Dijaz

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara