(Star sport)
(Star sport)

Karaklajić odlučio na početku, mlađi Luković pogodio stativu sa penala

Vreme čitanja: 4min | uto. 07.05.24. | 16:12

Novi Pazar nadomak sigurnog opstanka u eliti

Konačno je Novi Pazar našao način da savlada IMT. U četvrtom kolu plej-auta Mozzart Bet Superlige slavili su Pazarci na Krovu – 1:0 (1:0). Ono što nisu uspeli Dragan Aničić i Siniša Dobrašinović, pošlo je za rukom Slavku Matiću.

Odličio je gol Nikole Karaklajića u ranoj fazi. Mogao je da sve to anulira Miloš Luković sa penala u završnici, ali je pogodio stativu.

Izabrane vesti

Treća vezana pobeda dovela je tim Novog Pazara nadomak i matematičkog opstanka. Ako večeras Voždovac na istom stadionu ne dobije ekipu pančevačkog Železničara, uslediće i definitivna overa.         

Pogled na protokol pre početka utakmice i odmah iznenađenje. Nije bilo Adema Ljajića u gostujućem sastavu, a iz tabora Plavih i ovog puta u žutim nijansama stiglo je objašnjenje. Visoka temperatura, koja se popela do 29. podeoka, slomila je bivšeg reprezentativca Srbije, pa je ostao van konkurencije za sastav. Na vrhu manevarskog romba našao se Partizanov pozajmljeni đak Mihajlo Petković, dok je nešto ofanzivniju ulogu među starterima dobio Nikola Srećković, uz Karaklajića najistureniji u napadačkom tandemu.

Iako smo nedavno videli levog beka Ebenezera Anana na poziciji štopera po toj strani, povređenog Emira Azemovića kod Pazaraca je ipak zamenio u osnovi defanzivni vezista Miljan Momčilović, dok je za novopečenog reprezentativca Gane čekalo mesto blizu leve aut linije u veznom kvartetu.

Trener popularnih Traktorista Nebojša Jandrić počeo je malo povučenije nego obično, a sa njegovim bratom Milošem u ofanzivnom dvojcu više desno delovao je Vladimir Radočaj. IMT je krenuo sa jakim presingom, koji je proizveo solidnu priliku Nikole Terzića i blok Momčilovića u trećem minutu. 

(Star sport)(Star sport)

Šest minuta kasnije pao je jedini gol u tom delu meča, siromašnom po šansama. Karaklajić je nadmudrio štopera domaćih Uroša Ćosića, sačekao golmana Miloša Gordića da padne i onda iz malog ugla sa nekoliko metara precizno pogodio mrežu. Asistenciju je upisao Portugalac Rafael Floro.     

Adetunđi Rasak Adešina mogao je u 14. minutu da udvostruči prednost Matićeve družine. Prvo je iz neposredne blizine promašio loptu, a potom je izblokiran. Do odmora dva pokušaja Pazaraca sa distance: Dragana Bojata u 26. minutu zaustavio je Ćosić, dok je Karaklajić u 43. minutu nišanio u Gordića. U prvom minutu sudijske nadoknade pokušali su da uzvrate momci u crvenim dresovima, kada je Nikola Mirković došao do lopte pre Aleksandra Lutovca.     

Dobar napad IMT-a u 49. minutu. Ispao je centralni bek Pazaraca Omar Fajed, ali ga je pokrio Momčilović. Najbolji strelac Beograđana i kandidat za prvog strelca lige Miloš Luković obrukao se u 50. minutu, iz peterca je promašio loptu prosleđenu od Radočaja. Mogao je Srećković na drugom delu terena više u 55. minutu, nije mu dozvolio Zarija Lambulić, da bi u nastavku akcije Gordić lako zaustavio udarac Petkovića. Četiri minuta kasnije probao je Nikola Krstić atraktivnim volejom, koji je završio preko gola.

Pokušavali su Jandrićevi puleni centaršutevima da potraže svoje najisturenije kolege, što je odbrana Novog Pazara spremno čekala. Lutovac je sredinom drugog poluvremena zatresao Mirkovićevu mrežu, ali je prethodno u malom ofsajdu bio nesuđeni dodavač u toj situaciji Miloš Luković, koji potom imao finu šansu u 76. minutu.

Višeminutni VAR počev od 79. minuta, koji je doneo penal IMT-a. Prekršaj nad Milošem Lukovićem načinio je Floro. Luković je namestio loptu i pogodio stativu.

Sejduba Suma mogao je da reši sve u 88. minutu, kada je u svom kaznenom prostoru sjajno startovao Irfan Zulfić.

Pazarci su meč završili sa igračem manje jer je zbog drugog žutog kartona u 90. minutu isključen Floro. Ustvari, snage na terenu od tog momenta bile su izjednačene, pošto je par minuta ranije Lutovac zbog povrede morao vani, a Jandrić je već izvršio pet izmena.

Imao je situaciju Lambulić u prvom minutu nadoknade, bilo je još nekih nešto opasnijih napada IMT-a. Ipak je ostalo 0:1.

--------------------------------------------------------------------

PLEJ-AUT MOZZART BET SUPERLIGE SRBIJE, ČETVRTO KOLO

IMT - NOVI PAZAR 0:1 (0:1)

/Karaklajić 9/

Beograd

Stadion Voždovca.

Sudija: Danilo Nikolić.

Žuti kartoni: Lambulić, Glišić (IMT), Srećković, Fajed, Floro, Suma, Sise (Novi Pazar).

Crveni karton: Floro (Novi Pazar) u 90. minutu.

IMT (4-4-2): Gordić 5,5 – Glišić 5,5, Lambulić 5,5, Ćosić 5, Džinović 5 (73. Ćirković -) – Terzić 5 (56. Krstić 5,5), Kijevčanin 5 (61. Zulfić 6), L. Luković 5 (73. Jović -), Lutovac 5,5 – Radočaj 6 (61. Arsić 5,5), M. Luković 5.     

NOVI PAZAR (4-4-2): Mirković 6,5 – Bojat 6, Fajed 6, Momčilović 6,5, Floro 6 – Islamović 6, Adešina 6, Anan 6 (62. Šćepović 6), Petković 6 (77. Sise -) – Karaklajić 6,5 (67. Knežević 6), Srećković 6,5 (77. Suma -).  

Igrač utakmice: Nikola Karaklajić (Novi Pazar) 6,5.

SUPERLIGA, 34. KOLO

Plej-aut

IMT – Novi Pazar 0:1 (0:1)

/Karaklajić 9/

18.00: (4,70) Radnik (3,35) Javor (1,75)

18.00: (2,75) Spartak (2,80) Radnički Niš (2,80)

19.00: (2,45) Voždovac (3,25) Železničar (2,75)

35. KOLO

Novi Pazar – Spartak

Radnički Niš – IMT

Javor – Voždovac

Železničar – Radnik

36. KOLO

Železničar – Novi Pazar

Radnički Niš – Javor

Radnik – Spartak

IMT – Voždovac

37. KOLO

Novi Pazar – Radnički Niš

Javor – Železničar

Spartak – IMT

Voždovac – Radnik



tagovi

Nikola KaraklajićFK Novi PazarNovi PazarSlavko MatićMozzart Bet SuperligaIMT

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara