(©MN Press)
(©MN Press)

Karaklajić protiv tima svoje mladosti: Bez Ljajića teško, moraćemo dodatno da zapnemo

Vreme čitanja: 3min | sub. 17.02.24. | 09:27

Krilni igrač samo jednom zaigrao za Crvenu zvezdu - u porazu od Vojvodine u Novom Sadu pre skoro 11 godina (0:3)

/Od dopisnika iz Novog Pazara/

Kada u dresu Novog Pazara danas istrči na travnati teren Gradskog stadiona okružen praznim tribinama, Nikola Karaklajić će među starterima Crvene zvezde verovatno ugladati Srđana Mijailovića. Pre skoro 11 godina, dok je Crvena zvezda poprilično kaskala za tadašnjim prvakom Partizanom, fudbalski tinejdžeri bili su na istoj strani u Novom Sadu, u jedinoj Karaklajićevoj zvaničnoj utakmici u dresu najtrofejnijeg srpskog kluba, a koju baš i ne pamti po dobrom - Vojvodina je slavila protiv Crvene zvezde sa 3:0.

Izabrane vesti

Karaklajića je tada Portugalac Rikardo Sa Pinto na "Karađorđu" gurnuo u vatru iza 70. minuta, a Igor Matić u hitrom krilnom igraču ima važnog aduta u popodnevnom vojevanju na otvaranju 21. kola Mozzart Bet Superlige (14.00, Arena Sport 1 Premium). Uoči duela sa klubom njegove mladosti, utisak je da kod starijeg od dvojice fudbalera Karaklajića (mlađi Petar je u Zvijezdi 09 iz Bijeljine) i nema nekih posebnih emocija.

"Generalno, za nas su sve utakmice podjednako bitne, pošto svaka nosi tri boda. Naravno da najveći domaći klub i dodatno motiviše. Što se tiče mene i Crvene zvezde, situacija i to vreme nije bila najbolja za mlade igrače. Momci iz omladinske škole crveno-belih nisu baš dobijali šansu da se dokažu u prvom timu i odlazili su jako rano. Sve se promenilo. Već nekoliko godina unazad mladi igrači iz Zvezdine skole imaju jako dobar status, a klub je stalno u grupnim fazama evropskih takmičenja", kaže Karaklajić za Mozzart Sport.

Ubeđen je da u Novom Pazaru sledi 90 minuta kvalitetnog fudbala, ali nije siguran s kim će u protivničkom taboru najviše vojevati.

"Ima mnogo dobrih stvari u igri Crvene zvezde, ali i nekih mana. Probaćemo to da iskoristimo. Nisam siguran u kojoj formaciji će da izađe četa Vladana Milojevića, pa ne znam ko me čeka sa suprotne strane".

Priznaje Karaklajić da na terenu neće biti lako bez Adema Ljajića. Nedostajaće i Uroš Lazić, Abdulaj Sise i Marko Šćepović. U startnoj postavi mogli bi da ih zamene Dragan Bojat, Miljan Momčilović, Sejduba Suma i Marko Obradović.

"Adem je svakako naš najbitniji igrač, lider na terenu. Njegov izostanak će biti veliki hendikep za nas, ne samo u fazi igre. Moraćemo mi ostali da nadmašimo sopstvene mogucnosti, da budemo tim. Mislim da u tom slučaju možemo do pozitivnog rezultata", smatra 29-godišnje krilo.

Ne želi da izdvaja pojedince u taboru šestostrukog uzastopnog šampiona Srbije.

"To je skup veoma dobrih igrača, koji znaju da iskoriste svaku grešku ili trenutak nepažnje. Mora da nam radi koncentracija svih 90 minuta, kao i da sve što smo ove sedmice radili na treningu prenesemo na teren. Ako bude tako, onda bi sva tri boda mogla da ostanu u Pazaru".

Učinkovit je Karaklajić u takmičarskoj 2023/24. Tri gola nadopunio je sa četiri asistencije. Priznaje da mu paše Matićevo poimanje fudbalske igre.

"Šef je od prvog dana izričit - protiv svakog napadački i na pobedu. Matić želi da taj mentalitet prenese na nas. Moramo da verujemo i da gledamo sebe, pogotovo na našem stadionu. Crvenoj Zvezdi se ne preti, ali siguran sam da ćemo da pokažemo kvalitet", zaključio je Nikola Karaklajić.

Novi Pazar (4-3-3): Mirković - Bojat, Azemović, Fajed, Anan - Islamović, Momčilović, Đo - Karaklajić, Obradović, Suma.


tagovi

FK Novi PazarMozzart Bet SuperligaFK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara