Valeri Karpin (©Reuters)
Valeri Karpin (©Reuters)

Karpin vodi Ruse ka Mundijalu, sprema mu se odmah i novi ugovor

Vreme čitanja: 2min | uto. 12.10.21. | 10:03

Pobeda nad Kiprom i bod u Hrvatskoj dovoljni za prvo mesto

Sve se naglo promenilo u Rusiji. Omraženi Stanislav Čerčesov, za kojeg javnost i navijači nisu mogli da dočekaju da bude smenjen, ubio je ambijent oko državnog tima, ali sve se za mesec i po dana okrenulo za 180 stepeni.

Postavljanje Valerija Karpina za novog selektora nije baš dočekano sa oduševljenjem, ali danas je glavno pitanje u ruskim medijima: kada će dobiti novi ugovor?

Izabrane vesti

Šta se dogodilo? Karpin je debitovao u remiju kod kuće protiv Hrvatske (0:0), a onda je nanizao četiri pobede i to sa samo jednim primljenim golom – sinoć u Sloveniji (2:1). Na tabeli kvalifikacione grupe Rusija je sada prva, ispred Hrvatske i biće joj dovoljno u novembru da pobedi Kipar kod kuće, a onda i da uzme bod u Splitu pa da se direktno plasira na Svetsko prvenstvo, a “vatrene” pošalje u baraž.

I atmosfera u ruskom timu je potpuno drugačija, klicalo se i pevalo selektoru u svlačionici posle pobede u Sloveniji. A, novinari su uhvatili predsednika Fudbalskog saveza Aleksandra Djukova da ga pitaju kada će Karpin dobiti novi ugovor.

Karpin će sam sebi automatski produžiti ugovor ako nastavimo ovako da igramo. Hajde sada da se fokusiramo prvo na meč sa Kiprom”, rekao je Djukov.

Nije počela Rusija odjednom da igra “svemirski” fudbal, ali je postala tvrda, čvrsta, organizovana, sa jasnom idejom šta bi trebalo da radi i u napadu i u odbrani. Karpin forsira formaciju 4-3-3, a pun pogodak je što je vratio u tim Fjodora Smolova, koji je startni napadač i na te četiri utakmice novog selektora upisao je gol i tri asistencije.

Paklena utakmica će biti u Splitu 14. novembra, za direktnu kartu za Katar…


tagovi

fudbalska reprezentacija RusijeValerij Karpin

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara