Dani Karvahal (©Reuters)
Dani Karvahal (©Reuters)

Karvahal najavio odlazak, samo - čiji? Neki će sutra igrati poslednji put na Bernabeuu u Ligi šampiona

Vreme čitanja: 2min | uto. 07.05.24. | 15:38

"Nadam se da ćemo pobediti i da ćemo zajedno moći da uživamo", dodao je desni bek Reala

Kilijan Embape će po svemu sudeći večeras poslednji put u dresu Pari Sen Žermena na jednog utakmici Lige šampiona istrčati pred navijače na Parku prinčeva, a isto važi i za pojedine fudbalere Reala.

U Madridu su trenutno maksimalno fokusirani na osvajanje trofeja u Ligi šampiona, 15. u istoriji kluba, ali kada se spusti zavesa na elitno evropsko takmičenje, na stadionu Santijago Bernabeu moraće da donesu neke važne odluke po pitanju budućnosti određenih fudbalera.

Izabrane vesti

Ugovor sa Realom na kraju sezone ističe četvorici igrača: Toniju Krosu, Luki Modriću, Lukasu Vaskesu i Naću Fernandesu. Nemački vezista navodno je već dogovorio produžetak saradnje i čeka se zvanična potvrda, blizu ostanka je i Vaskes, međutim, novih ugovora za drugu dvojicu za sada nema ni na vidiku. Da bi sutra moglo da bude emotivno u Madridu svestan ne krije ni Dani Karvahal.

"Teško je znati situacije svakog od igrača. Fokusirani smo na kraj sezone. Nadam se da neće, ali može biti da će sutra neki odigrati poslednju utakmicu u Ligi šampiona na Bernabeuu. Nadam se da ćemo pobediti i da ćemo zajedno moći da uživamo", izjavio je Karvahal na konferenciji za medije.

Dugogodišnji desni bek Reala osvrnuo se i na uticaj Karla Ančelotija na rezultate Kraljevskog kluba.

"Veliki deo uspeha je zasluga Karla Ančelotija i njegovog stručnog štaba. Karim Benzema, Marko Asensio i još nekoliko drugih koji su napustili klub, morali smo da se nosimo i sa tri ozbiljne povrede ligamenata trojice važnih igrača, ali statistika je tu. Imamo dva poraza, na dve utakmice smo od osvajanja Lige šampiona. Svi smo doprineli tome. Manje ili više, ali najvažnije je da smo svi doprineli i to je ono što je važno da bi tim ostvario svoje ciljeve", napomenuo je Španac.

On ne krije da u timu sanjaju o osvajanju Lige šampiona.

"Postoji euforija, logično, jer imamo odličnu godinu. Izgubili smo samo dve utakmice. Vrlo smo uzbuđeni zbog Lige šampiona, na dve smo utakmice od toga da je osvoijmo i svi u svlačionici to znamo. Navijači nam na ulicama prilaze da nam čestitaju i ohrabre nas da eliminišemo Bajern i zašto da ne - sanjamo o 15. trofeju", zaključio je Karvahal.


tagovi

Dani KarvahalLiga šampiona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara