Katar na korak od drugog vezanog finala, Uzbekistan ispustio dobijen meč

Vreme čitanja: 2min | sub. 03.02.24. | 20:00

Dramatično četvrtfinale na Al Bajt stadionu

Katar je na korak od drugog uzastopnog finala Kupa Azije, pošto je nakon dramatične penal serije uspeo da eliminiše odlični Uzbekistan. Selekcija Srećka Kataneca je imala sve u svojim rukama, pošto su domaći igrači bili neprecizni u drugoj i trećoj seriji, ali su usledili košmarni udarci Abdurahmatova i Mašaripova, pa je Katar golovima Al Brakea i Pedra Migela došao do velike pobede - 2:1 (1:1, 1:0).

Katar je vodio autogolom Utkira Jusupova od 27. minuta, ali se Uzbekistanu isplatila velika upornost. Upseli su da izjednače preko Kamorbekova u 59. minutu, a kasnije su bili bliži drugom pogotku od rivala. Ipak, posle svega viđenog bilo je najravnopravnije da odluka padne na penal ruletu. I to ruletu u pravom smislu te reči.

Izabrane vesti

Uzbekistan je posle treće serije vodio sa 2:1, ali se onda razbranio Mešal Baršam i zaustavio dva udarca Uzbekistancima. Odluka je pala na Pedra Migela, koji je hladnokrvnim udarcem matirao nesrećnog Jusupova i izazvao erupciju oduševljenja na Al Bajt stadionu.

Katar će u polufinalu igrati sa Iranom, jednom od selekcija koje su najviše pokazale u dosadašnjem toku turnira. Ipak, to u ovakvim mečevima ne mora ništa da znači, posebno nakon ovakve inekcije samopouzdanja kakvu je večeras dobila selekcija Tintina Markeza.

AZIJSKI KUP - ČETVRTFINALE

Petak

Tadžikistan - Jordan 0:1 (0:0)

/Kanonov 66/

Australija - Južna Koreja 1:1 (1:0), produžecima 1:2

/Gudvin 42 - H. Hvan 90+6 pen, Son 104/

Subota

Iran - Japan 2:1 (0:1)

/Mohebi 55, Džahanbakš 90+6p - Morita 28/

Katar - Uzbekistan 1:1 (1:1, 1:0), penalima 3:2

/Jusupov 27ag - Kamrobekov 59/



tagovi

Kup Azije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara