(Reuters)
(Reuters)

Kažu da jedan čovek ne može sve... Greše! Embape sam pobedio najveće iznenađenje Lige šampiona (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 14.02.24. | 22:57

Pari Sen Žermen zahvaljujući sjajnom strelcu u drugom delu razoružao uporne Baskijce

Jedan čovek menja sve. I može sve. Kad mu je veče i(li) kad svi igraju za njega. Obično treneri i analitičari potenciraju timsku igru, govore kako pojedinac nije u stanju da dobiija utakmice, što možda važi za obične fudbalere. Samo što je Kilijan Embape ekstreman. U svakom pogledu. Između ostalog, zato što zna da je bolji od mnogih, pa je rešio da natovari ceo tim na pleća i povede ga ka plasmanu u četvrtfinale Lige šampiona. Posle uvodnog susreta eliminacione faze deluje da će mu za tri sedmice u San Sebastijanu čestitati i momci koje je tokom srede nadmudrio. Ujedno, i oni koje predvodi.

Prvi, zato što shvataju da naspram sebe imaju fudbalera koji deluje kao da nije sa ove planete. Drugi, iz istog razloga, s tim da slave što im je saigrač. Da je pored prosečnih igrača za ovaj nivo takmičenja (Danilo, Fabijan Ruis, Vitinja...) neki drugi špic Pari Sen Žermen bi udario u zid, ovako je savladao prepreku u vidu Sosijedada i obezbedio veliku prednost pred revanš u Baskiji – 2:0.

Izabrane vesti

I treneru Luisu Enrikeu je jasno ko mu je na raspolaganju (još koji mesec). Momak igra sam. Niko mu nije potreban. Liči na Kristijana Ronalda ili Lionela Mesija kad su rešavali mečeve elitnog takmičenja. Nikad nećemo saznati kako bi se prvak Francuske snašao bez Embapea, ali sa njim je dimenzija više. Makar preko puta bilo najveće iznenađenje Lige šampiona, neporaženo sve do posete Parku prinčeva.

Uostalom, tim sa Anoete je jedini u takmičenju koji nijedan sekund nije bio u rezultatskom zaostatku tokom grupne faze. Svaka mu čast na tome. Kao i na izdanju tokom prvog poluvremena osmine finala, kad je izašao „visoko“, pomerao linije ka Đanluiđiju Donarumi, nudio dokaze da je spreman za senzaciju, međutim, PSŽ je u ovoj fazi takmičenja (bez obzira na neke brljotine u prošlosti) „džomba“ u odnosu na „guštere“ iz San Sebastijana.

Videlo se to početkom nastavka, kad je Kilijan Embape maltene akrobatskim potezom reagovao na dodavanje Markinjosa i savladao Aleksa Remira, koji mu je prethodno ukrotio dva udarca, od kojih je prvi bio zicer, a drugi blagi pokušaj zvezde domaćeg sastava. Kasnije je probao još dvaput, između ostalog i sa distance, kad je uzdrmao prečku. Sve što su Sveci u napadu uradili stizalo je preko Embapea. Em što on sam tako hoće, em što kolege guraju loptu njemu u prostor i(li) u noge, a rivalu, koliko god bio inspirisan (Sosijedad je delovao tako) sužavaju polje delovanja i teraju strah u kosti.

Iako je do pogotka Embapea Sosijedad ostavio utisak makar ravnopravnog takmaca, pokušao preko Mikela Merina da ugrozi gol (i on pogodio prečku), sastav Imanola Algvasila nema ni izbliza tako kvalitetnog pojedinca kao što je Kilijan Embape. Taj zaključak važi i posle pogotka Bredlija Barkole, jer je novajlija iz Liona „samo“ iskoristio brisan prostor zato što je odbrana španskog predstavnika morala više da motri na jednog od najboljih igrača današnjice.

Takvog nećete naći na drugim mestima. Zato mu i jeste mesto u četvrtfinalu.


PARI SEN ŽERMEN - REAL SOSIJEDAD 2:0 (0:0)

/Embape 58, Barkola 70/

Pariz.

Stadion: Park Prinčeva.

Sudija: Marko Gvida (Italija).

Žuti kartoni: Le Normand, Traore (Real Sosijedad).

PSŽ (4-3-3): Donaruma - Hakimi, Markinjos, Danilo (72. Ernandez), Beraldo - Zair-Emeri, Ruiz, Vitinja - Dembele (82. Kolo Muani), Embape, Barkola (72. Asensio).

Real Sosijedad (4-3-3): Remiro - Traore, Zubeldija, Le Normand (79. Pačeko), Galan (88. Aramburu) - Mendez (79. Turijentes), Zubimendi, Merino - Kubo, Silva (79. Sadik), Barenečea (66. Zaharjan).


tagovi

Liga šampionaKilijan EmbapePari Sen ŽermenReal SosijedadSosijedad

Obaveštavaj me

PSŽ

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara