"Kejhil i Luongo"
"Kejhil i Luongo"

Kejhil i Jedinak za preokret Sokerusa: Na otvaranju Azijskog kupa pao je borbeni Kuvajt (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pet. 09.01.15. | 11:47

Prvi gol na turniru postigli su Kuvajćani u osmom minutu preko Fadhela

Kejhil i LuongoPočeo je Azijski kup u Australiji! Na prvom meču ovog reprezentativnog nadmetanja domaćin je uspeo da savlada nezgodni Kuvajt sa 4:1 (2:1) posle preokreta čiji je vinovnik bio Tim Kejhil.

Kuvajt je sjajno otvorio meč, postigavši pogodak posle kornera. Odbrana Sokerusa je u potpunosti zakazala u tom osmom minutu. Korner i nije bio bogzna kako izveden, ali je zbunjena odbrana domaćeg tima dopustila lopti da odskoči i da dođe do glave Husaina Fadhela, koji se sjajno snašao i matirao golmana Rajana.

Izabrane vesti

Posle toga, Kuvajt se povukao u svoj kazneni prostor, što im se obilo o glavu, jer nisu uspeli da sačuvaju Tima Kejhila. Posle lepog centaršuta po zemlji sa desne strane, on se sjajno snašao na nekih deset metara i savladao nepomičnog Hameda u 33. minutu.

Na drugi gol se nije dugo čekalo, jer se Masimo Luongo u 44. minutu upisao u listu strelaca, podosta zahvaljujući veoma lošoj reakciji golmana Kuvajta. On se nije dobro postavio, pa je šut glavom koji je išao po sred gola završio iza njegovih leđa.

Na 3:1 je povisio Mile Jedinak iz penala u 62. minutu.

Konačni rezultat postavio je Džejms Troisi u sudijskoj nadoknadi vremena, posle užasne reakcije odbrane gostiju, koja je posle prvog gola Kejhila potpuno popustila.

Imao je Kuvajt jednu ozbiljnu priliku u drugom poluvremenu, ali je nju odbranio golman Australije, da bi samo nekoliko minuta posle toga i Australijanci pogodili prečku glavom sa desetak metara.

Ovo je bio jedini meč prvog dana, dok su u subotu na programu tri utakmice.

(FOTO: Action images)


tagovi

Tim KejhilRajanMile JedinakMasimo LuongoKuvajtHusain FadhelDžejms TroisiAzijski kupAustralija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara