Estevao i Endrik (©Reuters)
Estevao i Endrik (©Reuters)

Klinci nose najveću silu Brazila i Južne Amerike: Endrik, Estevao, Luis Giljerme, Lazaro... (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pon. 06.05.24. | 02:36

Brazileirao: Palmeiras na krilima igrača rođenih u ovom milenijumu do pobede u Kujabi sa 2:0

Ono što Ruben Amorim radi u Sportingu iz Lisabona na drugom kraju planete, u Brazilu, polazi od ruke i njegovom zemljaku Abelu Fereiri na kormilu Palmeirasa. Dok je trener Lavova za četiri godine na klupi zeleno-belih dva puta bio šampion Primeire, i to ispred platežnijih Benfike i Porta, nekadašnji strateg solunskog PAOK-a pravi čuda u timu iz Sao Paula.

Osvojio je prvo dva puta Kopa Libertadores, a poslednje dve godine i Brazileirao, a tu su i trofeji Kupa Brazila, Superkupa, Rekopa Sudamerikane, nacionalog prvenstva Paulista... Dok Flamengo najviše plaća u zemlji fudbala, može da izdvoji i 10.000.000 evra i više za pojačanja (ove godine Urugvajac Nikolas de la Kruz plaćen skoro 15.000.000 River Plejtu), šampion Južne Amerike Fluminense se oslanja na veterane, Hermana Kana, Marsela, Felipea Mela, Gansa, od leta stiže i Tijaga Silve iz Čelsija, Verdao svake godine „štancuje“ klince, pruža im šansu kao golobrade tinejdžere da se proslave i napune kasu tima iz najvećeg grada u Brazilu. I rezultati su tu, trofeji se množe u bogatim vitrinama Palmeirasa.

Izabrane vesti

Svet je već upoznao Endrika koji se na leto seli u strašni Real koji će imati pakleno brzi napad sa novajlijom iz Pari Sen Žermena Kilijanom Embapeom i zemljacima Vinisijusom Žuniorom i Rodrigom, a ove sezone je u prvi plan iskočio i mladi Estevao iliti Mesinjo. Čelsi je već spreman za ga kupi ovog leta jer naredne godine postaje slobodan igrač.

Četvrtak, 23.55: (6,00) Liverpul Montevideo (4,00) Palmeiras (1,57)

Mladi as koji je tek pre nekoliko dana napunio 17 godina, a igra kao mator. Ušao je u nastavku i postigao gol iz penala za overu pobede Palmeirasa u Kujabi – 2:0. I prošle nedelje je zatresao mrežu Botafoga iz Sao Paula u Kupu Brazila. Endrik je godinu dana stariji i već se ustalio u prvuoj postavi. Prvi gol delo je takođe fudbalera koji su rođeni u ovom milenijumu.

Luiz Giljerme, koji ima 18 godina je uposlio je 22-godišnjeg Lazara za vodeći gol šampiona u državi Mato Groso u poslednjim trenucima prvog poluvremena.

U špicu Palmeirasa prosek godina „kvari“ samo iskusni Roni koji ima 28 godina. Nije bilo u timu dirigenta na sredini terena Rafaela Vejge, ali nije bilo problema za Verdao koji se budi posle nešto slabijeg početka sezone i sada je šesti sa samo dva boda zaostatka za vodećim tandemom, Atletiko Paranaenseom i Baijom.

Dve utakmice petog kola su odložene zbog velikih poplava i na stotine izgubljenih života u najvećoj zemlji Južne Amerike.

Kolo je obeležio i napadač Sao Paula Lusijano koji je sa dva gola doneo pobedu Trikolorima u Salvadoru protiv Vitorije sa 3:1. Argentinac Luis Zubeldija koji je stigao na kormilo velikana pre dve nedelje, uspeo je trgne tim s Morumbija koji bi mogao da se umeša u borbu za titulu pored dva glavna favorita, Palmeirasa i Flamenga. Prošle godine je Sao Paulo osvojio Kup Brazila pod komandom Dorivala Žuniora, sada selektora Selesaa.

-------------

Koji je tvoj navijački san?

Da li maštaš o tome da gledaš Real Madrid na Santjago Bernabeuu, Mančester Junajted na Old Trafordu ili možda Borusiju Dortmund na Vestfalenu?

Mozzart ti ovog proleća ispunjava želje.

Učestvuj!

-------------

BRAZIL 1 – 5. KOLO

Subota

Fluminense – Atletiko Mineiro 2:2 (1:0)

/Kano 5, Renato Augusto 61 – Vargss 74, 80/

Bragantino – Flamengo 1:1 (1:0)

/Pedro Enrike 30 – Bruno Enrike 79/

Nedelja

Korintijans – Fortaleza 0:0

Atletiko Paranaense – Vasko da Gama 1:0 (1:0)

/Erik 26/

Vitorija – Sao Paulo 1:3 (0:1)

/Oliveira 50 – Lusijano 45, 53, Feraresi 84/

Botafogo – Baija 1:2 (0:1)

/Žefinjo 63 – Everaldo 45+3, Ratao 86/

Kujaba – Palmeiras 0:2 (0:1)

/Lazaro 45+1, Estevao 71pen/

Odloženo:

Gremio – Krisijuma

Kruzeiro - Internasional



tagovi

EndrikEstevaoBrazil 1BrazilJužna AmerikaLuis Giljerme SimoešPalmeirasKujaba

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara