Klop i Trent (© Reuters)
Klop i Trent (© Reuters)

Klop je opet nervozan: Englezi, mora da ste mnogo dobri kad vam Trent nije u reprezentaciji

Vreme čitanja: 2min | sub. 03.04.21. | 12:42

Trener Liverpula štiti desnog beka

Ponovo se uzjogunio Jirgen Klop. Mesecima mu ništa nije po volji, ni igre, ni rezultati Liverpula, ni odnosi u svlačionici, ni pojedine odluke sudija, ovoga puta ni izbor Gereta Sautgejta.

Konkretno, činjenica da je selektor Engleske izostavio Trenta Aleksandra Arnolda iz kombinacija za mečeve mundijalskih kvalifikacija, iako je u dresu Liverpula propustio samo dve premijerligaške utakmice. Protiv San Marina, Albanije i Poljske ga nije bilo.

Izabrane vesti

„Mora da Englezi imaju ekstremno kvalitetan sastav ako Trent Aleksandar Arnold nije na spisku. Iznenađen sam što nije pozvan za martovski ciklus kvalifikacija. Poštujem odluku selektora, ali je ne razumem“, vrti glavom nemački stručnjak.

Premijer liga Engleske, subota, 21.00: (2,75) Arsenal (3,30) Liverpul (2,55)

Donekle razume kolegu. Samo donekle.

I ja sam trener, svakog dana odlučujem ko igra, ko ne, vučem poteze koji drugi ljudi možda ne razumeju. Poštujem izbor Gereta Sautgejta, međutim, ne mogu da razumem kako Alekandar Arnold nije u konkurenciji kad je u poslednje dve sezone najmanje, možda i onu pre, najbolji bek sveta. I to je istina. Pritom, pogledajte koliko ima godina“.

Trentu su 22, ali je Sautgejt objasnio da ga nije zvao jer, navodno, „ne igra kao pre“. Prednost su dobili Kiran Tripije, Kajl Voker i Ris Džejms.

S početka sezone bio je Aleksandar Arnold zaražen virusom korina, trebalo mu je malo da pohvata konce, a kad se vratio bio je jedan od naših najstandardnijih prvotimaca. Može da igra sve vreme, na visokom nivou, na raznim mestu, tako da umor sigurno nije razlog što nije dobio poziv za državni tim“, dodao je Jirgen Klop.


tagovi

Trent Aleksander ArnoldJirgen KlopLiverpulGaret Sautgejtreprezentacija Engleske

Obaveštavaj me

Liverpul

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara