Klupko se odmotava

Vreme čitanja: 3min | pet. 16.11.18. | 15:33

Francuzima dovoljan bod, Nemci u nebranom grožđu

Neverovatan pad u razmaku od četiri godine. Suvereno su Nemci osvojili planetarnu krunu u Brazilu, ovog leta takmičenje na Mundijalu završili već u grupnoj fazi, a sada Joahim Lev na pragu još jednog velikog neuspeha – ispadanja iz Lige A, odnosno kruga od 12 najboljih evropskih ekipa.

Situacija pred poslednje dve utakmice u Grupi 1 je sledeća: Francuska ima sedam bodova i dovoljan joj je bod protiv Holandije u Roterdamu da osigura plasman na završni turnir u junu 2019. Što se tiče Nemaca, pred njima su dve opcije.

Izabrane vesti

Prva, da Holandija izgubi od Francuske u petak i da Nemci potom u Gelzenkirhenu savladaju Lale. I druga, mnogo teža. Ako Holandija izvuče barem bod protiv Francuske Panceri će, naime, morati u ponedeljak da savladaju Holandiju sa više od tri gola razlike, pošto trenutno imaju mnogo goru gol-razliku, a pre mesec dana u Amsterdamu Virdžil Van Dajk, Memfis Depaj i Žoržinjo Vajnaldum su ih nokautirali pobedom od 3:0.

Tu su pritom i odsustva. Julijan Draksler i Marko Ut su definitivno otpali, povreda muči i Marka Rojsa, ali bi on trebalo da bude spreman.

I što je možda i najgore, kultni De Kojp je zaista vruće gostovanje o čemu svedoči i podatak da su Holanđani u Roterdamu vezali 14 pobeda. Čak 11 puta nisu primili gol. Poslednji meč na De Kojpu koji nisu dobili igrao se još u martu 2007. kada je Rumunija odolela u remiju bez golova.
"Biće nam teže na De Kojpu nego u Parizu, imamo mnogo mladih i neiskusnih igrača. Svakako, želimo da krenemo ofanzivno od samog starta, samo problem je što onda ostavljate prostor francuskim igračima, a svi znamo koliko su jaki u ofanzivi i brzi u otvaranju kontranapada", rekao je Kuman podsećajući na poraz svojih pulena u francuskoj prestonici pre mesec dana (1:2).

Kad su u pitanju Francuzi čini se da bi samo čudo moglo da ih spreči na putu do završnog turnira. Mada i aktuelni svetski prvaci nemaju kompletan igrački kadar na okupu, jer Didije Dešan ne može da računa na Samjuela Umtitija, Korentina Tolisoa, Tomu Lemara, Lukasa Ernandeza, Kurta Zumu.

Međutim, Dešanov tim je toliko moćan da i u ovako hendikepiranom sastavu do poziva nisu mogli da stignu asovi kakvi su Emerik Laport, Klemon Lengle, Aleksandar Lakazet, Dimitri Paje... Antoni Marsijal se vratio da odmeni Lemara, pa je u timu prvi put još od novembra.
"Iako nam odgovara i remi, ići ćemo na pobedu. Držimo stvar u svojim rukama i znamo šta treba da uradimo. U holandskoj reprezentaciji najviše me impresionira mladi Frenki De Jong, ima neverovatnu sposobnost i inteligenciju da iznese loptu i prosledi je napred", podvukao je Dešan. 

LIGA NACIJA

DIVIZIJA A

Grupa 1

Petak
20.45: (2,90) Holandija (3,35) Francuska (2,45)

Ponedeljak
20.45: Nemačka - Holandija

Grupa 2

Četvrtak

Belgija – Island 2:0 (0:0)
/Batšuaji 65, 81/

Nedelja
20.45: (3,60) Švajcarska (3,35) Belgija (2,10)

Grupa 3

Subota
20.45: (2,35) Italija (3,10) Portugal (3,25)

Utorak
20.45: Portugal - Poljska

Grupa 4

Četvrtak

Hrvatska – Španija 3:2 (0:0)
/Kramarić 54, Jedvaj 69, 90+3 – Sebaljos 56, Ramos 78 pen/

Nedelja
15.00: Engleska - Hrvatska

Foto: Shutterstock


tagovi

reprezentacija HolandijeFudbalska reprezentacija Francuske

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara