Ilustracija (©AFP)
Ilustracija (©AFP)

Ko će u finale Kupa? Najefikasniji drugoligaš ili najveće iznenađenje Eredivizije

Vreme čitanja: 2min | uto. 27.02.24. | 12:01

Kambur dočekuje NEC u prvom polufinalu KNVB Bekera

Plasman u finale KNVB Bekera je na talonu u utorak uveče kada će Kambur da dočeka NEC na stadionu u Leuvardenu (20.00). Pobednike ovog meča u velikom finalu čeka Fajenord ili Groningena, koji se međusobno bore u sredu u drugom meču polufinala Kupa Holandije.

Kambur je igrao protiv MVV Mastrihta u prvom kolu Kupa Holandije početkom novembra i pobedio je sa samouverenim rezultatom 4:1. Tim trenera Henka de Jonga je potom eliminisao Dordreht, koji je takođe aktivan u drugom rangu, a potom su žuto-plavi imali najveće poteškoće protiv četvrtoligaša USV Herkulesa, koji je poražen tek u produžecima. U četvrtfinalu, Kambur je uspeo da izbaci Vitese, člana Eredivizije, rezultatom 3:1.

Izabrane vesti

Kambur je prošle sezone igrao u najjačem holandskom rangu i zasluženo je ispao sa samo 19 sakupljenih bodova iz 34 utakmice. Posle ispadanja, cilj za novu sezonu je jasan, a to je promocija. Međutim, tim Henka de Jonga je trenutno tek na osmom mestu Erstedivizije i malo zaostaje za sopstvenim očekivanjima. Ipak, domaći tim bi trenutno bio kvalifikovan za plej-of utakmice i stoga bi i dalje imao sve u svojim rukama. Sve u svemu, povratak u gornji dom ove godine ne izgleda baš tako realan.

20.00: (4,00) Kambur (3,60) NEC (1,80)

Tim iz Leuvardena je trenutno tek na 13. mestu na tabeli kada je reč o mečevima kod kuće, pošto je uspeo da osvoji samo 19 bodova iz 14 utakmica na domaćem terenu. Ipak, sa 60 datih golova u 27 ligaških utakmica žuto-plavi imaju najbolji napad u drugoj ligi.

Za NEC je put u Kupu takođe počeo u prvom kolu. Na startu KNVB Bekera, prvoligaš je dočekao ekipu iz Kerkradea, i pored ne baš sigurnog nastupa Roda je savladana sa 5:3. Posle ove utakmice, crveno-zeleni su eliminisali Venendal, trećeligaša, rezultatom 6:1, a potom su eliminisali Go Ahed sa 2:1 i Den Hag sa 3:0.

Dok se domaći tim trenutno bori za promociju u holandski gornji dom, gosti su ozbiljni kandidati za međunarodne kupove. Tim Rodžera Mejera je trenutno na sedmom mestu Eredivizije i ima samo tri boda manje od Ajaksa. Mesto u plej-ofu u ovom trenutku izgleda gotovo izvesno. Forma takođe govori o dobrom završetku sezone, jer je sastav iz Najmegena izgubio samo dve od poslednjih 20 takmičarskih utakmica.

KUP HOLANDIJE - POLUFINALE

Utorak

20.00: (4,00) Kambur (3,60) NEC (1,80)

Sreda

20.00: (1,12) Fajenord (10,0) Groningen (16,0)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Kup HolandijekamburNEC

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara