Ko kaže da nije dobra atmosfera? Krstajić: Ljudi, nismo vas lagali! Ovi igrači su omalovažavani šest godina, sad je drugačije

Vreme čitanja: 2min | ned. 17.06.18. | 16:51

„Možda nije bila neka igra, ali se videlo srce i kompaktnost, a zajedništvo pokazuje kako možemo da igramo“, zadovoljan je selektor Srbije

Rekao je da utakmice ne deli na kontrolne i takmičarske, međutim, videlo se po gestikulacijama Mladena Krstajića da mu prva velika pobeda u tek započetoj trenerskoj karijeri i te kako prija i da je, posle poslednjeg zvidžuka sudije iz Senegala obrisao znoj sa čela svih ljubitelja fudbala u Srbiji.

Selektor našeg državnog tima svestan je, ipak, da je napravljen tek prvi od, verujemo, više od tri koraka u Rusiji.
Bez obzira što smo pokušavali da spustimo loptu na zemlji, znali smo da ćemo u slučaju pobede dobiti mir pred duel sa Švajcarskom. Da smo, ne daj Bože, izgubili, mediji bi tražili uzorke poraza. Hvala Bogu, dobili smo, ali moramo s obe noge da ostanemo na zemlji“, ne dozvoljava Krstajić da se raširi euforija u taboru naše reprezentacije posle „trojke“ protiv Kostarike.

Izabrane vesti

A do nje nas je doveo, smatra bivši znameniti štoper, timski duh.
I pre ove utakmice sam govorio da je atmosfera najvažnija. Nije bilo lažne skromnosti u našim izjavama da je ambijent u ekipiu sjajan. Nismo lagali javnost! Neki su mislili da to pričamo kako bismo, eventualno, sakrili probleme. Moram i da pohvalim igrače, jer su posle tri sedmice prirpema došli ovde, znajući da neće moći na more sa porodicama i devojkama. Možda nije bila neka igra, ali se videlo srce i kompaktnost. Ovo zajedništvo pokazuje kako možemo da igramo“.

Uspeo je i sam Krstajić da se izbori sa pritiskom, pa i nepoverenjem dela javnosti, od onog trenutka kad je preuzeo komandnu palicu od prethodnika, Slavoljuba Muslina.
Takav mi je život. Još 1992. mi je bačena kocka da se borim. Imam jaka leđa, sve mogu da istrpim. Bitno je da su igrači bili mirni. Da su, ne daj Bože, poraženi, ja bih bio taj koji bih izašao u javnost i zaštitio ih, jer su oni zaslužni što smo se kvalifikovali. Bili su omalovažavani u poslednih pet, šest godina. Malim delom su i sami krivi za to, ali bilo je do organizacije našeg fudbala. Sad je drugačije“.

Selektora, kao i sve navijače, raduje način igre.
„Najviše se raduje odnos, način na koji su se momci ponašali. Bilo je dobrih i manje dobrih detalje, pojedini mogu da se isprave, ali je najbitnije što smo održali dobru atmosferu pred Švajcarsku. Javnost se uverila da smo delovali kao ekipa. To bi trebalo zadržati. Kao i mirnoću. Ne treba leteti, nego analizirati meč čim se vratimo u Kaljinigrad. Što će se i desiti. Uradili smo dobar posao, ali nam predstoje još dve teške utakmice“.

Priprema za taj duel u Kaljinigradu sa Švajcarcima, 22. juna, već su pri kraju.
Sve protivnike u grupi smo jednako analizirali. Sad samo sledi šlag na tortu. Analiza je završena stvar, jer i Švajcarci znaju nas koliko i mi njih“, stabilno deluje Mladen Krstajić.

Neka takav i ostane!

FOTO: Action images


tagovi

Mladen KrstajićRusija2018

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara