Ko umesto Stojiljkovića? (ANKETA)

Vreme čitanja: 3min | uto. 28.08.18. | 12:50

Pet kandidata, jedno ime se izdvaja

Vest je odjeknula kasno iza ponoći. Nikola Stojiljković ponovo ima problem sa zadnjom ložom zbog čega nije mogao da završi sinoćnji trening. Jutros i potvrda: prvi špic Crvene zvezde, taman što je uhvatio zalet, nije otputovao sa ekipom u Salcburg na revanš plej-ofa za Ligu šampiona.

Šok za navijače, verovatno i za upravu kluba, ali u fudbalu nema benefita od žalopojki. Šta se desilo – ne može se izbrisati. I ne vredi pričati o tome koliko će Stojiljković nedostajati. Bitno je samo kako ga odmeniti. Pa da analiziramo malo šta bi to Vladan Milojević mogao da uradi da “zamaskira” odsustvo korpulentnog napadača.

Izabrane vesti

Prvo ime koje će verovatno proleteti kroz glavu svih navijača je Milan Pavkov. Impresionirao je sa dva gola protiv Spartaka u pretprošlom kolu Superlige, ali utisak je da će se 24-godišnji napadač, koji je Stojiljkovića odmenio kada se ovaj povredio u 18. minutu gostovanja sa Spartaksom na otvaranju evropske odiseje, ipak naći u ulozi džokera sa klupe.

Prosto, Milojevićeva fudbalska filozofija se između ostalog zasniva i na besprekornoj igri u defanzivi, a tu prednost ima – Nemanja Milić. Iako navijači po navici više vole klasične gol igrače, činjenica je da je 28-godišnji momak iz Sombora na nekoliko evropskih utakmica bio Milojevićev pik za sam špic i mada nema impresivan bilans kad su pogoci u pitanju svaki put je svoje obavio na više nego zadovoljavajući način. I nisu tu samo defanzivni zadaci u pitanju. Milić je sličnih karakteristika kao Stojiljković, dugo je u sistemu, može da spusti loptu ka Nemanji Radonjiću ili El Fardu Benu… I bez svake sumnje je bar trenutno prvi favorit da zauzme Stojiljkovićevo mesto od prvog minuta. Već je to radio u revanšu sa Spartaksom, pa i u oba meča sa Suduvom.

U prvom meču sa Spartakom iz Trnave na mestu “devetke” odigrao je Ben, ali videlo se tada da mu to nije prirodna pozicija i da se u njoj ne snalazi baš najbolje. I ne samo što on nije na svom maksimumu kad igra lažnu devetku, već Zvezdina veza gubi na kvalitetu, jer tu Ben pruža najviše. Zato je verovatno da on i ostane tamo gde mu je mesto, odmah iza napadača, mada treba imati na umu i da je Salcburg sasvim drugačija ekipa od Trnave. Napadački orijentisana, voli da drži loptu u nogama, pritiska protivnika. Za razliku od Slovaka koji su u Beogradu iskopali rov i ušanačili se. Protiv takvog tima Ben je zaista bio neupotrebljiv kao napadač. Protiv Salcburga, a videli smo i u prvom  meču da kad Austrijanci krenu u napad ima tu prostora za kontre. Ben je svakako brža opcija od Milića. Opet, Zvezda posle 0:0 na stadionu “Rajko Mitić” ne mora da juri gol već od prvog minuta.

Ako se pak bude opredelila za kontre, svakako je da šansu ima i letnja akvizicija Žonatan Kafu. On je čak i brži od Bena, u najboljim danima je bio i opasniji u situacijama jedan na jedan- Ipak, s obzirom da to da Brazilac nije još na vrhuncu forme malo je verovatno da će se Milojević odlučiti za njega. Inače, ako bi Ben ili Kafu bili na špicu, verovatno bi u vezu upao Veljko Simić.

Naravno, tu je i Dejan Joveljić, ali za mladog napadača još je rano, barem kada su ovako velike utakmice u pitanju. Zato ga Milojević i nije poveo u Salcburg.

Dakle, ko? Pavkov, Milić, Ben ili Kafu? Glasajte u anketi ispod teksta.

(FOTO: Star Sport)


tagovi

Nikola StoiljkovićMilan PavkovNemanja MilićDžonatan KafuEl Fardu Ben

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara