Koga su Turci doveli u Beograd? Mladi, talentovani i bolji od Rusa

Vreme čitanja: 2min | ned. 06.09.20. | 12:39

Ako ćemo po imenima, dileme nema da nas čeka teži posao nego pre tri dana

Nije valjalo ono što su naši orlovi pokazali u Rusiji. Još manje je valjalo ono što su Turci odigrali protiv Mađara kod kuće. Otuda ne treba da čudi što će i jedan i drugi selektor poseći za nekim izmenama u sastavima. O našem smo pisali sinoć, evo sada nekoliko reči o Turcima...

Senol Guneš očito planira dosta da kombinuje u ovom izdanju Lige nacije. Kombinovao je i protiv Mađarske, kada mu je presudio spektakularan pogodak Dominika Soboslaija, a kombinovaće i večeras protiv Srbije, ako je verovati izvorima bliskim njegovom stručnom štabu.

Izabrane vesti

Na golu ne bi trebalo da bude promena. Braniće Ugurdžan Čakir, pouzdani čuvar mreže Trabzona. U poslednjoj liniji jedna promena, na levom boku. Umesto iskusnog Kaldirima iz Bašakšehira šansu bi trebalo da dobije mlađi Umut Meraš iz francuskog Avra. Štoperski par ostaje isti, Demiral (Juventus) i Sojundžu (Lester), verovatno najjača karika ovog sastava, dok će na desni bok kao i protiv Mađara Zeki Čelik, mlada zvezda Lila i jedan od najvrednijih igrača u ovom sastavu (16.000.000 evra).

Tandem centralnih veznih igrača činiće Ozan Tufan (Fenerbahče) i novi igrač u odnosu na Mađarsku - Takdemir (Bašakšehir).

Najveća opasnost Srbiji pretiće od četvorice igrača iz ofanzivne linije. Po krilima će dejstvovati veoma nezgodini Džengiz Under (Roma) i Irfan Kaveči (Bašakšehir), između njih, kao "desetka", igraće preporođeni Hakan Čalhanoglu (Milan), momak razornog udarca, a mesto najisturenijeg napadača pripašće veteranu Buraku Jilmazu.

Sa klupe će šansu čekati mladi i veoma kvalitetni igrači poput Ozana Kabaka, Ahmeda Kutučua, Orkana Kokčua, Jusufa Jazičija...

Po imenima, bez dileme, dosta jači tim od onog ruskog koji nas je dobio pre tri dana.


tagovi

Liga nacijaSenol Guneš

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara