Kokeza i Krstajić da plate po 4.340 evra

Vreme čitanja: 1min | pon. 25.06.18. | 19:00

Kažnjen i FSS - 54.000 franaka

Posle dva dana "češljanja", FIFA je presekla i istovremeno kad i Džerdana Šaćirija, Granita Džaku i Stefana Lihtštajnera, kaznila i Slavišu Kokezu i Mladena Krstajića, zbog javnog komentarisanja odluka nemačkog sudije Feliksa Briha posle susreta sa Švajcarksom u okviru drugog kola Grupe E Mundijala u Rusiji.

Disciplinska komisija Svetske kuće fudbala naložila je selektoru Srbije da plati 5.000 švajcarskih franaka (4.340 evra) zato što je dan posle susreta u kome smo pretrpeli poraz 1:2 rekao da "Brihu ne bi pokazao ni žuti ni crveni karton, nego bi ga poslao u Hag, da mu sude, kao što su sudili nama". Kako FIFA ne toleriše mešanje politike u sport, Mladen Krstajić će morati da začuve ruku u džep. 

Izabrane vesti

Identičnom kaznom od 5.000 švajcarskih franaka kažnjen je i predsednik FSS Slaviša Kokeza, pošto je u izjavi za Bi-Bi-Si dešavanja na susretu u Kalinjingradu nazvao "dirigovanom pljačkom" i da je "FIFA sve režirala".

Zvog ispada srpskih navijača na meču u Kalinjingradu sankcionisan je Fudbalski savez Srbije. Takođe, novčano - 54.000 švajcarskih franaka. Plus opomenom.

FOTO: MN Press


tagovi

Mladen KrstajićSlaviša Kokezafudbalska reprezentacija SrbijeRusija2018FIFA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara