Čikinjo (levo) u dresu Estorila protiv Porta (©Reuters)
Čikinjo (levo) u dresu Estorila protiv Porta (©Reuters)

Koliko može Estoril bez Čikinja?

Vreme čitanja: 2min | čet. 27.01.22. | 13:09

Tim iz Praje će u četvrtak od 21.15 časova pokušati da prekine seriju poraza protiv Aruke, u zaostalom meču 18. kola Primeire

Sa 12 dana kašnjenja, sastaće se ovog četvrtka od 21.15 časova Estoril i Aruka. Trebalo je prvobitno da taj meč bude odigran 15. januara, ali je odložen, tako da će tek večeras da se zatvori 18. kolo Primeire.

Odlaganje je inicirala Aruka, koja je u tom momentu imala 13 fudbalera zaraženih virusom korona, uključujući i prvog golmana.

Izabrane vesti

Sada je situacija znatno bolja, pa je idealna prilika da Estoril proba da prekine seriju loših rezultata. Dugo je važio za najprijatnije iznenađenje u Primeiri, ali je na poslednja četiri meča osvojio samo jedan bod, pa je izgubio korak za petom pozicijom, koja vodi u kvalifikacije za Ligu konferencije. Ako tome dodamo i da ga je iz Kupa Portugalije eliminisala Tondela (3:1), dolazimo do podatka da je Estoril vezao četiri poraza.

Ništa boljom formom ne može da se pohvali ni Aruka. Ona je iz poslednjih šest kola osvojila samo jedan poen, vezala je tri poraza, od kojih se izdvaja onaj od Brage krajem 2021. godine sa 6:0.

21.15: (2,00) Estoril (3,40) Aruka (3,90)

Aruka je u januaru angažovala tri pojačanja. Posle po šest meseci bez ugovora, angažovani su nekadašnji vezista atinskog AEK-a David Simao i golman Adane Demira, Emilijus Zubas. Pored njih je na pozajmicu iz Santosa došao Bruno Markez, ali 22-godišnji napadač je prekasno potpisao da bi bio registrovan za današnji meč.

Bilo je i odlazaka iz Aruke, španski vezista Eugeni Valderama je dobio otkaz, pošto nije opravdao očekivanja od kako je letos stigao iz Ueske. Odigrao je Španac samo 13 mečeva za portugalskog prvoligaša i postigao je jedan gol.

S druge strane, Estoril nije angažovao nijedno pojačanje, iako je ostao tokom januara bez važnog prvotimca. Čikinjo je prešao u Vulverhempton za 3.500.000 evra, a u klubu iz Praje su izgleda procenili da im ne treba novi krilni napadač. U prvoj polusezoni je 21-godišnji Portugalac poreklom sa Zelenortskih Ostrva zabeležio učinak od četiri pogotka i šest asistencija.

U prvom susretu Estorila i Aruke ove sezone, u avgustu, bilo je 2:0 za današnjeg domaćina. Tada su strelci bili Franko i Mešino.

------------------------------------------------

Odigraj tiket kao i svakog dana i osvoji Porše Makan

SVAKI TIKET JE ULAZNICA U ARENU

Mozzart Gladijator je takmičenje sa pravilima takvim da u njemu svi učestvuju. Visina uplate ne igra presudnu ulogu, kao ni to da li je tiket dobitan ili ne. Tvoje je samo da svakog dana odigraš tiket, jer je svaki ulaznica u arenu.

--------------------------------------------------

PORTUGAL 1 – 18. KOLO (ZAOSTALI MEČ)

Četvrtak

21.15: (2,00) Estoril (3,40) Aruka (3,90)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

EstorilArukaPortugal 1Primeira

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara