Randal Kolo Muani (©AFP)
Randal Kolo Muani (©AFP)

Kolo Muani za minut i po nokautirao Union, Gece kao iz najboljih dana (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 04.04.23. | 20:03

Ajntraht se plasirao u polufinale Kupa

Došao je bez obeštećenja, a koliko će doneti Ajtranhtu možemo samo da nagađamo. Ali ne bismo se nikako iznenadili ukoliko Randal Kolo Muani zaseni Luku Jovića i klubu iz Frankfurta donese rekordnu sumu od prodaje već predstojećeg leta, samo godinu dana pošto je stigao. Jer francuski napadač ne prestaje da oduševljava igrama. I u prvom meču četvrfinala Kupa Nemačke bio je centralna figura, spakovao je Unionu dva komada i revanširao mu se za nedavni poraz u prvenstvu - 2:0 (2:0).

Posle večerašnjih golova, Kolo Muani je najbolji strelac nemačkog Kupa sa pet pogodaka. Pride je jedini što je u Bundesligi jedini što je ostvario "dabl-dabl" učinak, a ujedno je i bundesligaški igrač koji je učestvovao u najviše golova u 2023. godini računajući sva takmičenja (11 postigao, dva namestio na 13 mečeva).

Izabrane vesti

Da puca od samopouzdanja odlično se videlo u uvodnoj fazi četvrtfinala Kupa kada je u razmaku od minut i po dva puta matirao inače rezervnog golmana gostiju Lenarta Grila. Prvo ga je savladao šutem u bliži ugao, potom u lob udarcem iskosa sa ivice šesnaesterca. Oba puta na dodavanje Marija Gecea, koji je kod prvog gola posebno podsetio na najbolje dane karijere, one iz Dortmunda, spojivši sa golom petom iz prve svestranog francuskog napadača. I dok je Kolo Muani "glavni" među golgeterima u Kupu, Gece je od večeras vodeći asistent u takmičenju sa pet dodavanja koji su prethodili golu saigrača.

PRVI GOL KOLO MUANIJA POGLEDAJTE OVDE

DRUGI GOL KOLO MUANIJA POGLEDAJTE OVDE

Mogao je domaćin već do poluvremena da reši pitanje pobednika samo da Rafaelu Santosu Boreu sreća nije okrenula leđa. U 20. minutu uleteo je u blagu ofsajd zamku te mu je gol poništen, a pred istek pola sata igre umesto mreže zatresao je prečku iz neposredne blizine.

No kako je već u 12. minutu stekla kapitalnu prednost, ekipa Olivera Glaznera povukla je ručnu u nastavku i inicijativu prepustila rivalu, ali gosti iz Berlina ni pored nešto bolje igre u drugih 45 minuta nisu uspeli da ugroze domaćina sve do pred sam kraj utakmice. Ipak, tada se istakao Kevin Trap i sprečio Union da zakuva utakmicu.

KUP NEMAČKE - ČETVRTFINALE

Utorak

Ajntraht - Union Berlin 2:0 (2:0)

/Kolo Muani 11, 13/

20.45: (1,23) Bajern (6,75) Frajburg (11,0)

Sreda

18.00: (4,70) Nirnberg (3,50) Štutgart (1,80)

20.45: (2,40) RB Lajpcig (3,50) Dortmund (2,85)

***kvote su podložne promenama


tagovi

Kup Nemačkenemački kupAjntraht FrankfurtUnion BerlinRandal Kolo Muani

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara