Matija Popović (©MN Press)
Matija Popović (©MN Press)

Konačno: Matija Popović – Napulj, via Monca!

Vreme čitanja: 1min | pon. 22.01.24. | 14:45

Pronađen način da se premosti do leta

Višenedeljno natezanje konačno je čini se okončano. Matija Popović i njegovi menadžeri uspeli su da pronađu model po kome će zadužiti opremu Napolija, ali tek od leta, jer na jugu Italije ovog proleća ne mogu da registruju još jednog igrača iz zemlje van Evropske unije.

Predsednik Aurelio De Laurentis dugo je tragao za rešenjem, izneverio ga je Frozinone, pa se na kraju dogovorio sa legendarnim Adrijanom Galijenijem i Popović će potpisati ugovor sa Moncom!

Izabrane vesti

Prema navodima dobro upućenih italijanskih kolega, on je u stvari već potpisao ugovor i sa Napolijem, ali taj dokument neće videti svetlost dana sve do 1. jula. Do tada, Popović je igrač Monce, 12. tima na tabeli Serije A. U julu će onda u Napoli, ali pošto dolazi iz drugog italijanskog kluba prema propisima se neće računatio kao igrač van EU. Sa Napolijem je već dogovorena saradnja do 2029. godine, na pet sezona dakle.

Transfer bivšeg Partizanovog omladinaca u Moncu bi prema svim izvorima sa “čizme” trebalo da bude ozvaničen najkasnije do sutra. Mada treba imati na umu da se njegova selidba u Italiju ovog januara više puta izjalovila.

Popović je bio već viđen u Milanu, pa je na kraju posao propao zbog, kako su pisali na Apeninima, menadžerskih zahteva da se samo za potpis dobije 2.000.000 evra. Onda se pominjao Juventus, pa Bajern, ranije su ga gledali Borusija Dortmund I Mančester Siti…

Na kraju – Napoli. Via Monca.


tagovi

Matija PopovićSerija AMoncaZimski prelazni rok 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara