Košarkaška pijaca: Heket ide u CSKA, Koponen blizu Panatinaikosa, Trinkijeri pregovara sa NBA timom

Vreme čitanja: 2min | pet. 06.07.18. | 19:28

Najnovije vesti ovog popodneva

U ludilu Svetskog prvenstva, te fudbalskih transfera uživo koji su jedna od vaših omiljenih rubrika na našem sajtu, košarkaško tržište je malo zapostavljeno. Zato ćemo vam u ovom kolažu vesti preneti sve najvažnije vesti iz evropske, ali i NBA košarke, koje nam stižu ovog popodneva.

Možda je najzvučnija ona da je Danijel Heket dogovorio prelazak u moskovski CSKA. On je dogovorio dvogodišnji ugovor prema informacijama Eurohupsa. On je trenutno pod ugovorom sa Broseom, ali u njemu postoji klauzula po kojoj evroligaši mogu da ga kupe za 175.000 evra. I CSKA upravo to planira da uradi.

Izabrane vesti

Heket ima 30 godina, ali će ipak nastaviti da igra u Evroligi gde je proveo poslednjih sedam godina karijere. U toku prošle sezone postizao je u proseku 10 poena, tri asistencije i i mao tri skoka za 24 minuta na 26 evroligaških duela. U Moskvi će zaigrati ponovo sa Otelom Hanterom sa kojim je igrao u Olimpijakosu.

Peteri Koponen je u odmakloj fazi pregovora sa atinskim velikanom. Ali, ne pomenutim Olimpijakosom, već Panatinaikosom. Zelenima je potreban šuter i sada je blizu da dovede Finca u svoje redove. Uskoro se očekuje konačan dogovor kluba i igrača. On je slobodan agent pošto je Barsa ranije odlučila da raskine ugovor sa njim ovoga leta. I sada je želja Ćavija Paskvala.

Od igrača idemo do trenera. Andrea Trinkijeri je u žiži, a kako piše Basketball Sphere, on bi mogao da ode u NBA gde ga žele Toronto Reptorsi na mestu pomoćnog trenera. Reptorsi žele evropskog trenera na toj poziciji, a kako je dogovor sa Šarunasom Jasikevičijusom propao, Trinkijeri je izbio u prvi plan. Kada smo kod NBA, dodajmo i da će se Karmelo Entoni ovog leta rastati sa Oklahoma Tanderima. Barem tako pišu američki mediji.

Vratimo se u Evropu. Juče smo saznali da će jedan od protivnika Crvene zvezde u Evrokupu biti Monako, a taj tim je osigurao ostanak Žeralda Robinsona. Ovaj bek je produžio ugovor na još jednu sezonu. Pisali smo i da će Di Džej Kuper ostati, tako da će Monako sačuvati tu osovinu.

Met Džening je produžio ugovor na još godinu dana sa Baskonijom, a Trej Tompkins zvanično sa Real Madridom na još dve godine. Potencijalni kandidat za Makabi iz Tel Aviva je Amerikanac Dvajt Bjuks, a Bajern iz Minhena je zvanično doveo Robina Amejza iz Medi Bajruta. Radi se o igraču koji igra na poziciji krila. Dorel Rajt, bivša želja Crvene zvezde, blizu je prelaska u Lokomotivu iz Krasnodara, dok bi Leo Vesterman mogao da napusti CSKA, upravo zbog dolaska Heketa.

Foto: Action images, MN Press, Star sport


tagovi

Andrea TrinkijeriDanijel HeketPeteri Koponen

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara