Džon Ruiz u periodu dok je nosio dres Crvene zvezde (©MN Press)
Džon Ruiz u periodu dok je nosio dres Crvene zvezde (©MN Press)

Kostarikanska Klausura: Ruiz u poteri za krunom

Vreme čitanja: 2min | sre. 26.05.21. | 23:20

Nekadašnji fudbaler Crvene zvezde sa Eredijanom juri gol minusa (2:3) iz prvog meča finalne serije plej-ofa protiv Deportivo Saprise

Sećate li se Džona Haira Ruiza? Kostarikanski krilni napadač igrao je godinu dana u Crvenoj zvezdi u sezoni 2016/2017 kada je na kormilu tima iz Ljutice Bogdana bio Miodrag Božović. Nije nekadašnji igrač Muskrona, Lila i Dnjipra ostavio dubok trag u crveno-belom dresu. Kada je Vladan Milojević preuzeo Zvezdu u leto 2017. godine za Kostarikanca nije bilo više mesta. Posle beogradske Marakane karijera nekadašnjeg reprezentativca ove zemlje Srednje Amerike je krenula nizbrdicom.

Posle saudijskog Al Fajha nastavio je karijeru u Deportivo Saprisi, a onda je prešao u redove Eredijana. Posle šest meseci u izraelskom Kirjat Šmoni opet se vratio u Eredijano, a noćas (05.00) ima šansu da stigne do titule šampiona Kostarike. Eredijano je 29 puta bio najbolji u ovoj državi, poslednji put 2019. godine.

Izabrane vesti

Rival u finalu plej-ofa Klausure je Deportivo Saprisa. U prvog meču bilo je 3:2 za Saprisu, a revanš je u gradu Erediji na stadionu Eladio Rosabal Kordero. Ruiz nije igrao u prvih 90 minuta finala. Ove sezone imao je skroman učinak od dva gola i jedne asistencije na 15 mečeva.

05.00: (2,05) Eredijano (3,30) Sarpisa (3,45)

Golove za Eredijano su postigli Jendrik Ruiz i Antonio Kontreras. Eredijano ove sezone igra bez stranaca. Saprisa je iznenadila u polufinalu plej-ofa šampiona prošlogodišnje Aperture i najbolji tim u ligaškom delu sezone Klausure Alahuelense. Tim iz Alahuela, za koji igra bivši as Sportinga iz Lisabona Brajan Ruiz, imao je 14 bodova više od drugoplasiranog Santosa. Međutim, u borbi za titulu igraće Eredijano i Sarpisa, trećeplasirani i četvrtoplasirani tim ligaškog dela šampionata Kostarike.

Za Saprisu od poznatijih fudbalera igra veteran Kristijan Bolanjos, nekadašnji fudbaler Kopenhagena, Vankuvera i norveškog Starta. Ovaj 37-godišnji napadač je bio najzaslužniji za eliminaciju Alahuelensea u polufinalu plej-ofa (4:3 i 2:2). Postigao je tri kola protiv lidera ligaškog dela sezone. U ovoj godini osam puta je zatresao mrežu na 17 utakmica.

Za razliku od Eredijana koji se oslanja na domaće igrače, za Saprisu igraju dvojica stranaca, Argentinac Marijano Tores i internacionalac sa Trinidada i Tobaga Obri Dejvid. U prvom meču pre tri dana pogotke za Saprisu postigli su Kolindres, Barantes i Dejvid.

Na četiri poslednje utakmice Eredijano nije pobedio današnjeg rivala. U ligaškom delu sezone u Erediji nije bilo pobednika (2:2). Ova dva tima su igrali u polufinalu Aperture prošle godine. Eredijano je tada bio bolji. Posle pobede na svom terenu sa 3:0 u revanšu je bilo 1:1. Međutim, u borbi za titulu Alahuelense je bio bolji od tima nekadašnjeg fudbalera Crvene zvezde Džona Ruiza.

KOSTARIKA, KLAUSURA - FINALE PLEJ-OFA (REVANŠ)

Četvrtak

05.00: (2,05) Eredijano (3,30) Saprisa (3,45) /prvi meč: 2:3/

***kvote su podložne promenama


tagovi

EredijanoDeportivo SaprisaDžon Ruiz

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara