Kostić pred prvi meč na Mundijalu: Uvek imam pozitivnu tremu, ali sada baš imam tremu

Vreme čitanja: 2min | pet. 15.06.18. | 09:57

"Samo takmičenje je velika motivacija i nešto najveće što ću doživeti u karijeri. Stariji igrači su uvek tu da nas motivišu", kaže fudbaler srpske reprezentacije

Više nisu u pitanju ni meseci, ni sedmice, sada su u pitanju - dani. Reprezentacija Srbije 17. juna od 14 časova igra prvi meč protiv Kostarike na Svetskom prvenstvu, a došlo je vreme i za konferenciju za medije pred taj meč.

Na njoj su se pojavili Filip Kostić i Milan Obradović, pomoćnik Mladena Krstajića.

Izabrane vesti

Kostić je istakao da ima tremu pred ovaj prvi meč, ali da ne sumnja da će sve proteći kako treba.
"Idealno bi bilo da pobedimo i da postignem gol ili da upišem asistenciju. Kostarika je čvrsta ekipa i moramo da damo maksimum kako bismo pobedili. Pred svaku utakmicu imam pozitivnu tremu, ali pred ovu baš imam tremu. Ali snaćiću se, ne sumnjam. Samo takmičenje je velika motivacija i nešto najveće što ću doživeti u karijeri. Stariji igrači su uvek tu da nas motivišu", rekao je Kostić u najavi meča, a prenosi dnevni list Informer.

O navijačima...
"Moja porodica će biti na utakmici, mislim da će biti i dosta ljudi iz Kragujevca. Pozvao bih Kragujevčane i ljude iz Srbije da nas podrže. Čuo sam da su Kostarikanci kupili više karata i to nije baš dobro", kaže Kostić

Brzonogi fudbaler vidi Brazilce kao favorita celog prvenstva.
"Brazil je favorit, ne samo u grupi, nego i za osvajanje, Kostarika je najslabija na papiru, a mi i Švajcarci ćemo da odlučujemo o drugom mestu. Mislim da ćemo proći grupu", rekao je Kostić.

Milan Obradović je rekao da bi upravo Kostić mogao da bude ključni faktor u prvom meču.
"Mislim da Kostić može da bude presudan faktor protiv Kostarike. Nisam imao priliku da kao igrač budem na Mundijalu, nisam imao taj kvalitet. Evo sada sam tu kao trener, i ponosan sam. Drago mi je što sam deo ovog tima i što sam u Rusiji".

Saveti za defanzivce?
"Imaju kvalitet Tošić i Milenković. Nikada nije gotovo, nemoj da odustaješ, to je ono što uvek svima kažem. Oni igraju na vrhunskom nivou da malo toga mogu da im sugerišem, prošli su dosta toga i još prolaze", prenosi Informer.

O uvodnim porazima na prethodna dva Mundijala?
"To su bile neke druge države. Dobro, neki drugi igrači i neki drugi treneri. Druge okolnosti. Ovakva atmosfera među igračima do sada nije bila. Oseća se energija kojom igrači zrače i prenose na nas i na teren i to je veoma bitno".

Foto: Action images


tagovi

Filip KostićRusija2018

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara