Krstajić: Moja ideja sa Kolarovim - nastavi tamo gde je Bane stao! Novi kapiten: U ekipi nema problema

Vreme čitanja: 2min | pon. 19.03.18. | 17:12

„Interne stvari rešavamo u svlačionici“, kaže selektor Srbije

Odluka je iznenađujuća. Branislav Ivanović nije više kapiten Srbije. Posle šest godina službe i tri kvalifikaciona ciklusa u kojima je prvi izlazio iz tunela na teren, iskusni štoper, po potrebi i desni bek neće na predstojećem Prvenstvu sveta nositi traku oko ruke.

Tako je odlučio selektor Mladen Krstajić, koji u obrazloženju odluke naveo šta je ga motivisalo da promeni hijerarhiju u državnom timu. Samo tri meseca pred početak Mundijala.
„Zadovoljstvo mi je da predstavim zamenika kapitena i kapitena, vodiće ekipu u narednom periodu. Moja ideja sa Kolarovim kao kapitenom i Matićem kao zamenikom je da imaju moć da nastave tamo gde je Bane stao. Bane je mnogo dao Srbiji i ona njemu. Pričali smo, ovo su interne stvari koje rešavamo u svlačionici“, naveo je Krstajić u Sportskom centru FSS u Staroj Pazovi, na okupljanju Orlova pred kontrolne utakmice sa Marokom i Nigerijom.

Izabrane vesti

Na tim susretima igračima će na terenu komandovati Aleksandar Kolarov, deceniju prisitan u A selekciju Srbije.
„To su odluke koje je selektor doneo i ukazana mi je čast. Siguran sam da ću, uz Nemanjinu pomoć, gledati da opravdam očekivanja. Da ne bismo ulazili u polemiku, nema nikakvih problema među nama u ekipi“, uverava levi bek Rome.

Naša reprezentacija će martovski ciklus priprema za Mundijal početi u petak, protiv Maroka od 20.30 u Torinu, a završiti narednog utorka u Londonu, protiv selekcije Nigerije.
Očekujem da u ove dve utakmice na najbolji način vidimo gde smo, šta selektor traži od nas. Što se tiče prvog meča, Maroko ne znamo, mada je stručni štab već spremio materijal kako bismo se upoznali, koje su im vrline i mane i gde možemo da iskoriastimo naš kvalitet. Nadam se da je ekipa spremna i da ćemo braniti boje Srbije. Nigerija je dobra, sa dosta iskusnih igrača i očekujem da će biti uživanje za navijače“, istakao je Nemanja Matić.

Da notiramo: na prvoj konferenciji za medije u Sportskom centru FSS nije bilo Branislava Ivanovića.

FOTO: Star sport


tagovi

Aleksandar KolarovMladen KrstajićNemanja MatićRusija2018fudbalska reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara