Krstajić o Milivojeviću i Nastasiću: Preko nekih stvari prelazim normalno

Vreme čitanja: 2min | pet. 28.09.18. | 13:59

„Izjava Gaćinovića u Nemačkoj nije onakva kakvom su je preneli naši mediji“, kaže selektor Srbije

Više o onima koji nisu tu, nego koji jesu. Nažalost. Sami su Fudbalski savez Srbije i Mladen Krstajić krivi što se u danu objavljivanja spiska za nastavak takmičenja u Ligi nacija priča o ponovnom izostanku Luke Milivojevića i Matije Nastasića, kao i odustvu Vladimria Stojkovića, koji kvalitetom i harizmom bez dileme mogu da pomognu ovom timu.

No, vezista  Kristal Palasa je sklonjen zbog, kako je rečeno, „pokušaja puča na Mundijalu“, štopera Šalkea nema još od pripremnih mečeva za Prvenstvo sveta, a pitanje je da li će ga i biti posle onoga što je izjavio o selektoru, dok golman Partizana trpi status skrajnutog a da mu niko nije objasnio zbog čega više ne brani za državni tim.

Izabrane vesti

Selektor neke poteze pokušava da obrazloži.
Bilo je dosta turbulencija i priče u poslednja dva meseca. Možda s razlogom, ali više bez. Pre tri, četiri dana, dok sam boravio u Londonu, u intervjuu sam izjavio da sam čovek takav kakav sam. Preko nekih stvari prelazim normalno. To je ljudski. Srbija je iznad svih nas kad igramo za državni tim“, počeo je Krstajić izlaganje u Sportskom centru FSS u Staroj Pazovi.

Sam je preduhutrio medijske poslanike i odgovorio na pitanje koje bi mu u svakom slučaju bilo postavljeno.
„Da ne bude sledeće pitanje oko Luke Milivojevića, odmah ću odgovoriti. Ono što sam rekao je tačno – nisam čovek koji gleda u prošlost, već u budućnost. Luka je odličan momak, pravi fajter igrač i sigurno ne bi trebalo trošiti reči o njegovim ljudskim i igračkim kvalitetima. To bi trebalo da stavimo po strani i da se okrenemo reprezentaciji. Takve priče više ne piju vodu i više ne želim, niti imam nameru, da se bavim takvim stvarima“.

Za razliku od Milivojevića i Nastasića, pod zastavu je vraćen Mijat Gaćinović iz Ajntrahta.
„Što se tiče Gaćinovićeve izjave koju je objavila nemačka štampa, nije takva kakvu su preneli naši mediji, nažalost. Nisam uopšte imao dileme da li da ga zovem ili ne“.

Za kraj, red je, o fudbalskim temama.
Crna Gora i Rumunija su sledeće dve utakmice, želimo da napravimo što bolji rezultat. Naš je cilj da budemo prvi u grupi. Poštujemo obe ekipe, ali ćemo učiniti sve za pobedu. Očekuje nas paklena atmosfera u Podgorici, ali verujem u svoju ekipu. Tim koji je selektirao Ljubiša Tumbaković je kvalitetan, stavio je na njega svoj trenerski pečat, meni je bio strateg u Partizanu, mnogo sam naučio od njega, ali Srbija ide u Crnu Goru da pobedi“, dodao je Mladen Krstajić, selektor Srbije.

FOTO: Star sport


tagovi

Mladen Krstajićfudbalska reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara