Mladen Krstajić
Mladen Krstajić

Krstajićev raport pred Kostariku: Mirno spavam! Znam sastav već pet dana

Vreme čitanja: 3min | sub. 16.06.18. | 11:54

Selektor spokojan pred mundijalsku premijeru

(od specijalnog izveštača MOZZART Sporta iz Rusije)

Dočekao je i taj dan! Posle manje od sedam meseci samostalne trenerske karijere Mladen Krstajić će sutra predvoditi srpski nacionalni tim na Mundijalu. Mnogo veći stručnjaci od nekadašnjeg štopera Šalkea nisu dobili takvu privilegiju, a o tome da li će Krstaja ući u folder pukovnika ili pokojnika raspravljaće se vrlo brzo. Najverovatnije 28. juna...

Izabrane vesti

Ali do tada i susretanja sa Brazilom, Orlovi moraju da se osiguraju. Još jednostavnije: Srbija sutra na Kosmos Areni ne sme da aterira. Bez obzira što će imati za rivala pozitivnu grupu fudbalskih bandita iz Centralne Amerike čiji navijači su još u petak veče okupirali fan zonu u Samari.

Teško breme za Mladena Krstajića, ali još bolja prilika da skine okove sa leđa i krene putem koji je bio nedokučiv za Iliju Petkovića i Radomira Antića.
"Možemo da budemo zadovoljni kako smo odradili ove tri nedelje. I što se tiče rada i atmosfere. Igrači su bili psihološki umorni posle teške sezone. Napravili smo dobar uvod u ono što nas očekuje. Mogu da budem zadovoljan odnosom van terena i na treningu i kako smo odigrali protiv Čilea i Bolivije. Iskreno, mirno sam spavao i isto ću tako spavati večeras. Ponavljam: odlično je sve izgledalo u ove tri sedmice", rekao je na početku obraćanja Mladen Krstajić.

Mladi stručnjak više nema potrebu da razmišlja. Odluku o početnih 11 je davno doneo, to je i priznao ovog popodneva u Samari. Međutim, nije bio eksplicitan, nniti želeo da nagovesti hoće li ponoviti ekipu sa generalne probe protiv Bolivije, ili će se odlučiti da zbog trkačkih sposobnosti Luke Milivojevića žrtvuje nekog od kreativaca.
"Neozbiljno bi bilo da diktiram sastav. Znam sasatav već pet dana. Nemam šta tu da vam kažem".

Kolege iz inostranstva najviše su potencirali na mladosti i neiskustvu Srbije. Posebno su potencirali moći i velika očekivanja od Sergeja Milinkovića Savića i Aleksandra Mitrovića.
"Doveli smo igrače koji su najkvalitetniji u srpskom fudbalu. Postoje još neki koji su zaslužili da igraju. Sergej i Mitar su mladi i ambiciozni. Pojedinci pokušavaju da stave pritisak na njih, ali oni su bitni kao i svi igrači na svojim pozicijama".

Hendikep ili ne, tek Krstajić će sutra predvoditi Srbiju na prvoj zvaničnoj utakmici.
"Ne odvajam zvanične utakmice od prijateljskih. U Srbiji se samo gleda prva naredna utakmica. Isto ovako nam je bilo i protiv Maroka i Nigerije. Nemam problem što će nam ovo biti prva zvanična utakmica. Radim sa sjajnim momcima, čista mi je savest. To su stvari koje mene čini srećnim... Nemam pardona prema igračima kada su utakmice u pitanju. Svi će morati da ispune zahteve".

Trijumf bi nam otvorio vrata osmine finala, ali cilj bi bio i dalje daleko. Remi bi nas ostavio na žeravici. O porazu ovog puta nećemo.
"Sve tri utakmice su bitne. Kostariku poštujemo isto kao i Brazil. Momci su spremni da pokažu kvalitet. Međutim, mogu da se dese stvari koje su nepredivide. Bićemo ozbiljni, ali verujemo u potencijal".

Nije delovao raspoloženo Branislav Ivanović prethodnih dana, ali je selektor Krstajić pokušao da ga razveseli. Da, Orlovi će imati dodatni motiv. Pobedom bi ulepšali rekord defanzivca Zenita i nekadašnjeg kapitena.
"Suvišno je trošiti reči o Banetu. On će sutra, ako Bog da, da obori rekord. Radujemo se i tome. To je još jedan podstrek i znak da moramo da damo više. I njemu želimo da sutra ulepšamo dan".

Kostarika nije impresionirala na prijateljskim utakmicama. Belgija ih je uništila, Engleska ih je lagano dobila.
"Neće nas zavarati porazi Kostarike. Znamo ih odlično, sve njihove vrline i mane. Pratili smo ih poslednjih godinu dana".

gallery

(FOTO: Action Images)


tagovi

Rusija2018fudbalska reprezentacija Rusije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara