Kruševljani pucaju od optimizma posle dolaska Estonca i Zvezdine dece

Vreme čitanja: 3min | čet. 12.01.23. | 17:35

Pod Bagdalom održana promocija novih fudbalera i najavljena druga faza priprema u Turskoj

Napredak je ove zime raskinuo saradnju sa četvoricom fudbalera (Petar Mićin, Srđan Kočić, Mlađan Stevanović, Nenad Ivanić), a klub iz Lazarevog grada je, dolascima Uroša Ljubomirca, Nikole Kneževića, Nikole Stankovića i Marka Olivera Rosnupa, praktično već nadoknadio sve odlaske.

Uroš Rašković karijeru nastavlja u Trajalu, kao pozajmljeni igrač, dok se Marko Bojović, bivši napadač Sutjeske i Grblja, nalazi na probi i pokušaće da se nametne stručnom štabu u Turskoj. 

Izabrane vesti

Predstavio je Napredak danas nova pojačanja, sa izuzetkom Uroša Ljubomirca, koji je bio sprečen da prisustvuje konferenciji, dok je Dušan Đorđević, prvi trener Čarapana, posle pohvala za novajlije, najavio drugu fazu priprema svog tima.

"Za razliku od letošnjeg prelaznog roka, sada smo neke stvari uradili na vreme, čime ja, kao trener, mogu da budem zadovoljniji, ne i do kraja zadovoljan, jer ću to biti kada vidim rezultate rada. Početna tačka nam je danas potpuna drugačija, sada imamo formiran tim već od prvog dana priprema. Napravili smo željenu doselekciju igrača. Tražili smo mir u po tri, četiri dolaska i odlaska, a doveli smo četiri kvalitetna momka, tri reprezentativca, uz Ljubomirca koga možda javnost ne pamti, ali svako ko ozbiljno prati fudbal zna njegove kvalitete i on nije slučajno u Napretku. Sve ovo smo uradili uz pomoć predsednika kluba, Miloša Nenezića, i uprave, uz saradnju sa Crvenom zvezdom, koja nam je poslala dva prava bisera", govori Đorđević.

Strateg kluba iz Lazarevog grada veruje u odlične pripreme u Antaliji.

"Sve superligaške ekipe tokom zime idu u istu bazu. Hoteli su tamo odlični, tereni još bolji, a protivnici uvek jaki. Najveći problem je povratak iz takvih uslova na slabije srpske terene. Idemo u Tursku da dovršimo proces priprema, da bismo u Kruševcu uradili finalizaciju."

Nikola Knežević, do juče uzdanica Grafičara i verovatno najbolji igrač Mozzart Bet Prve lige prethodne jeseni, izneo je prvi utiske po dolasku pod Bagdalu.

"Želeo bih da pohvalim stručni štab i saigrače za dobru atmosferu i za to na koji način smo primljeni u Kruševcu. Što se tiče uloge startera u timu, nije na meni da to očekujem ili ne, već da radim najbolje, a trener je taj koji o tome odlučuje"

Slično razmišlja i njegov saigrač iz Crvene zvezde i mlade reprezentacije naše zemlje, Nikola Stanković.

"Dolazim iz Vrnjačke banje i znam mentalitet ljudi iz ovog područja, tako da mi nije bilo potrebno mnogo da se priviknem. Saigrači su fenomenalni, a mi smo prihvaćeni na fantastičan način. Zaista sam prezadovoljan uslovima. Nadam se da ćemo uspeti da vratimo Napredak u zonu plej - ofa",  optimista je Stanković.

Najzvučnije pojačanje ove zime pod Bagdalom je Mark Oliver Rosnup, estonski reprezentativac i dugogodišnji član Levadije, sa kojom je osvajao pehare. U prvom druženju sa novinarima u Kruševcu otkrio je sponu koja ga je dovela u kruševački klub.

"Putinčanin, moj nekadašnji saigrač, predložio me je klubu i bio veza da dođem u Napredak. Od njega sam čuo sve najbolje o klubu. Nisam po prvi put u Srbiji, jer sam već dolazio sa mladom reprezentacijom Estonije u vašu zemlju. Gradom i klubom sam jako zadovoljan i verujem da ćemo imati uspešnu godinu",  prve su impresije Rosnupa.

Napretkova ekspedicija sutra putuje u Antaliji, gde će, u Lc hotelu u Beleku, boraviti do 27. januara. Tri pripremne utakmice su već zakazane - 15. januara protivnik je mađarski Tisakečke, tri dana kasnije azerbejdžanski Šamahi, dok će 24. januara kruševački superligaš koplja ukrstiti sa ukrajinskom Vorsklom. Rival se traži za pretposlednji dan priprema u Turskoj.

Iz Napretka u Antaliju putuje 26 fudbalera, među kojima se nalaze golmani Nikola Petrić, Vladimir Savić i Branko Nikolić, kao i igrači Nebojša Bastajić, Bojan Matić, Vladimir Prijović, Đorđe Jovanović, Nikola Stanković, Nikola Knežević, Jovan Zogović, Mark Oliver Rosnup, Marko Putinčanin, Stefan Jovanović, Nemanja Krstić, Bojan Čečarić, Dejan Kerkez, Marko Pantić, Marko Šarić, Luka Laban, Nemanja Đeković, Nikola Vukajlović, Klemen Bolha, Josip Projić, Ognjen Mršić, Uroš Ljubomirac i Marko Bojović.


tagovi

Nikola KneževićNikola Stanković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara