Mohamed Kudus (Printscreen: @WestHam)
Mohamed Kudus (Printscreen: @WestHam)

Kudus je Vest Hemov za 44.500.000, a Deklan Rajs se misli - šta sam im omogućio

Vreme čitanja: 2min | ned. 27.08.23. | 20:45

Čekićari prodajom Rajsa finansirali maltene ceo prelazni rok

Vest Hem je ovog leta izvitoperio fudbalsko tržište. Prodao je Deklana Rajsa za preko 120.000.000 evra i debelo podigao cenu defanzivnim veznim igračima širom Engleske. Po to modelu Čelsi je morao da izdvoji paprena obeštećenja za Mojzesa Kajseda i Romea Laviju. Ali taj detalj je trenunto manje bitan. Ono što je važno jeste da je Vest Hem maltene čitav prelazni rok finansirao prodajom Deklana Rajsa u Arsenal.

Posle Edsona Alvareza, Džejmsa Vord Prauza i Konstantinosa Mavropanosa u istočni London stigao je i Mohamed Kudus za 41.500.000 evra fiksno i potencijalna 3.000.000 u vidu bonusa (Ajaks zadržao pravo na 10 odsto novca od naredne prodaje). Ukupni izdaci Čekićara za pomenutu četvoricu fudbalera ovog leta porasli su sa 92.800.000 evra na 134.300.000 evra. Tamo negde u severnom delu gradu, Deklajn Rajs verovatno sedi i razmišlja - Bože, šta sam im omogućio.

Izabrane vesti

Vord Prauz je već počeo da se isplaćuje londonskom timu, Mavropanos čeka na debi, a Alvarez ako nastavi gde je stao u Ajaksu će takođe biti isplativa kupovina. Kudus bi svojim talentom i energijom svakako ima ozbiljne predispozicije da uspe u Premijer ligi koja mu je ovog leta bila suđena. Sporadično je njuškao Mančester Junajted, Brajtova ponuda je bila prihvaćena od strane Ajaksa, ali Kudus nije hteo na jug kod Roberta De Zerbija i nekoliko nedelja kasnije potvrdno je klimnuo glavom Vest Hemu. I Ajaksu se više isplatilo što Kudus nije želeo u Brajton, budući da je taj transfer bio dogovoren za 40.000.000 evra. Ovako će moći da zaradi 4.500.000 više, a uključio je i procente u čitavu priču.

"Dok sam bio klinac, sanjao sam da u ovakvoj ligi jednog dana. Ali ne želim da stanem sada kada sam tu, već da idem napred", rekao je Kudus koji je zadužio dres sa brojem 10 potpisavši petogodišnji ugovor sa opcijom produžetka saradnje na još 12 meseci.

Povrede meniskus, članka i jedno slomljeno rebro uticali su na to da Kudus ne prikaže pravi kontinuitet igara u Amsterdamu, mada mu je prethodna sezona bila poprilično produktivna sa 17 golova i sedam asistencija u svim takmičenjima. Odigrao je 87 mečeva za Ajkas uz 27 golova i 12 asistencija, a propustio je čak 56 mečeva zbog povreda. Ako ga one zaobiđu, mogao bi da pokaže engleskoj eliti da je spreman za velika dela.


tagovi

Letnji prelazni rok 2023Mohamed KudusVest Hem

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara