Ivan Jovanović (©Reuters)
Ivan Jovanović (©Reuters)

Kuva u Grčkoj! Jovanovićev PAO dobio novi šamar, velika četvorka u šest bodova

Vreme čitanja: 2min | ned. 22.01.23. | 21:31

PAOK drugi put u pet dana pobedio Panatinaikos, čija se razlika u odnosu na rivale poprilično istopila; Živković strelac za tim iz Soluna

Posle solunskih 2:0 u Kupu Grčke, PAOK je i u Atini savladao Panatinaikos. Ovaj put u prvenstvu i ubedljivije - 3:0.

To je drugi poraz Zelenih u poslednja tri superligaška meča, a čak 16 kola bili su bez izgubljene utakmice. S obzirom na to da imaju i tri remija, te da su rivali umeli da iskoriste kikseve lidera, prednost koja je bila čak i dvocifrena istopila se na jedan bod više od AEK-a i šest od PAOK-a i Olimpijakosa, koji je propustio ogromnu šansu da smanji zaosatak pošto je odigrao samo 1:1 sa sedmoplasiranim Atromitosom. Iako su vodili 1:0 od 54. minuta pogotkom svog najboljeg strelca Sedrika Bakambua (osmi gol), goste iz Atine šokirao je Islanđanin Samjuel Fiđonson pogotkom deset minuta kasnije. Pokušavao je skupoceni tim Olimpijakosa da vrati prednost, ali uzalud. Rezultat se nije više menjao.

Izabrane vesti

Kriza je u redovima aktuelnog prvaka, ali moraće i Ivan Jovanović da upali alarm na Apostolos Nikolaidis stadionu i pokuša što pre da razmrda svoje fudbalere inače im preti pad sa prvog mesta. Prva prilika za povratak samopouzdanja biće već u četvrtak u revanšu četvrtfinala Kupa sa PAOK-om.

Potpis na današnju pobedu solunskih crno-belih stavio je i Andrija Živković. Srpski reprezentativac pogodio je ubrzo po početku drugog poluvremena za 2:0, što mu je bio treći gol ove sezone, a ima i isto toliko asistencija.

Do kraja osnovnog dela grčke Superlige ostalo je još sedam kola, a zatim sledi plej-of. Odavno nije bilo ovako uzbudljivo, pošto je u prethodnih 12 sezona čak deset puta trijumfovao Olimpijakos. Crveno-beli su i trostruki uzastopni prvaci, ali deluje da bi u maju mogli da prepuste tron nekom od velikih rivala. Panatinaikos čeka titulu od 2010, AEK od 2018, a PAOK je poslednji put bio prvak 2019. Trenutno su sva četiri grčka velikana u igri za još jednim peharom.



tagovi

Grčka 1PanatinaikosIvan JovanovićAndrija ŽivkovićPAOK

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara