Ćiro Imobile (Reuters)
Ćiro Imobile (Reuters)

Lacio = Ćiro Imobile! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 28.11.23. | 20:47

Legenda je ušla sa klupe i odvela Nebeskoplave u predvorje nokaut faze Lige šampiona

Mučio se Lacio, umalo je celu sezonu u bunar bacio, a onda se ukazao Ćiro Imobile. Dugogodišnji idol navijača Nebeskoplavih je spasao situacija kada je zavladala panika, dao dva gola Seltiku u poslednjih 10 minuta i doneo mnogo vrednu pobedu (2:0).

Malo je reći da su tribine Olimpika grmele. Skandiralo se Ćirovo ime, pala je tona tereta sa srca Rimljana. Lacio je sada u sjajnoj poiziciji za prolaz grupe. Možda overi osminu finala već večeras ako Atletiko pobedi u Roterdamu. Ako Fajenord pobedi ili odigra nerešeno, onda Lacio ne sme da izgubi u poslednjem kolu u Madridu.

Izabrane vesti

Neozbiljno je večeras Mauricio Sari ušao u utakmicu, ostavio na klupi asove poput Pedra i Imobilea i rizikovao da upropasti sve dobro što je do sada urađeno. Imao je Lacio incijativu na početku ali ništa više od toga. Zapretili su Felipe Anderson i Luis Alberto u prvom poluvremenu i ništa više od toga. Seltik se dobro branio i vrebao iz konrtanapada.

Čak su Škoti mogli da povedu na početku drugog dela igre posle greške Marušića i šuta Furuhašija. Tati Kasteljanos je propustio dve solidne prilike za domaće i bilo je jasno da Sari mora da posegne za iskusnim snagama. Posle sat vremena igre su ušli Imobile i Pedro i od tada je Lacio počeo da plete mrežu.

Nakon promašaja Luisa Alberta, Imobile je dočekao šansu u 82. minutu. Isaksen je prošao po desnom krilu, pokušaj šuta se pretvorio u asistenciju a Imobile se predatorski poput mačke našao na pravom mestu da gurne loptu u mrežu. Najbolji strelac u istoriji Lacija je još jednom pokazao da ovaj tim ne može bez njega, bez obzira što je u poznim godinama i daleko od nekadašnje forme.

I to nije bilo sve!

Potpuno je zapalio Olimpiko u 85. minutu. Izdržao je jednog defanzivca na leđima, drugom prodao lažnjak i onda elegantno plasirao loptu u mrežu za konačan slom Seltikovih nada i verovatno krucijalnu pobedu Nebeskoplavih ove jeseni. Poslednji igrač Lacija koji je ušao sa klupe u Ligi šampiona i dao dva gola je bio legendarni Marselo Salas krajem prošlog veka protiv Maribora. Imobile je stigao do 203. gola u dresu rimskog kluba. Na 313 utakmica. Dodajte tu i 53 asistencije. Ako je neko simbol Lacija u ovom veku onda je to Ćiro Imobile!

Seltik je eliminisan iz Evrope, poslednji je a Lacijalima ostaje da pomno isprate večerašnji susret na De Kajpu i da saznaju da li će u Madrid turistički ili po bod vredan osmine finala.


LIGA ŠAMPIONA - 5. KOLO

GRUPA E

Utorak

Lacio - Seltik 2:0

/Imobile 82, 85/

21.00: (2,65) Fajenord (3,40) Atletiko Madrid (2,80)



tagovi

SeltikĆiro Imobile

Obaveštavaj me

Lacio

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara