(©MN Press)
(©MN Press)

Lalatović: Da je pokazan crveni karton Kangi, možda bismo pobedili Zvezdu

Vreme čitanja: 3min | uto. 04.04.23. | 18:47

„Utakmica protiv Kolubare najbitnija do sada, treba nam samo jedan pobeda da probijemo led“, poručuje strateg Novosađana

Čeka i dalje Nenad Lalatović na trijumf kao šef stručnog štaba Mladosti GAT. Pokazali su Novosađani zube pre tri dana protiv Crvene zvezde, u dva navrata imali prednost, ali na kraju ipak poklekli pred šampionom na našem najvećem stadionu (2:4).

Gatovci nemaju pobedu na svom terenu još od novembra, a veruju da će negativnom rezultatskom nizu doći kraj protiv Kolubare, koju će ugostiti na „Karađorđu“ (sreda, 18.45, TV Arena Premium 3). 

Izabrane vesti

„Očekuje nas jako teška utakmica, najbitnija za nas do sada. Dolazi nam Kolubara koja da bi igrala plej-of mora da pobedi i nema mesta kalkulacijama, a takođe i mi da bismo opstali u ligi, bez obzira na to što imamo još devet utakmica do kraja, moramo da pobedimo. Od novembra nemamo trijumf na našem stadionu, svesni su toga i igrači i svaki bod nam je veoma bitan za opstanak. Treba nam samo jedna pobeda da probijemo led, a posle toga će sve ići uzlaznom putanjom“, rekao je šef stručnog štaba Mladosti GAT Nenad Lalatović na konferenciji za medije.

On je analizirao način igre predstojećeg rivala.

„Kolubara igra u formaciji sa tri ili četiri igrača u poslednjoj liniji, menjaju tu formaciju, ali smo spremni na obe solucije, kako god da izađu na teren. To nas previše i ne zanima, najbitnije je da su moj igrači spremni za susret. Jako smo dobro radili i ta poslednja utakmica protiv Zvezde je reper kako treba da igramo, posebno to prvo poluvreme“.

Temperamentni strateg se osvrnuo i na taj meč, u kojem su poraženi od šampiona (2:4), iako su dva puta imali prednost. Lalatović je imao i zamerke na suđenje.

„Možda je utakmica mogla da ode i u nekom drugom pravcu da je pokazan crveni karton Kangi, koji je udario pesnicom našeg igrača. Da se to desilo, možda bismo i pobedili, ali ne bih to dalje komentarisao. Odigrali smo fenomenalno prvo poluvreme, mislio sam da će nam Zvezda sigurno dati četiri, pet komada, ali smo im se suprotstavili na najbolji način. Igrači su pokazali da mogu da igraju protiv moćne Zvezde, koja je igrala u najjačem mogućem sastavu. A oni su prvi, a mi poslednji na tabeli... U prvom poluvremenu smo bili bolji, vodili sa 2:1, ali nažalost nismo uspeli da izdržimo. Nadam se da ćemo protiv Kolubare zabeležiti sva tri boda, koja bi nam mnogo značila za budućnost. Malo nam je nedostajalo i sreće u prethodnom periodu, ali verujem da će se ona okrenuti na našu stranu i da ćemo se sutra radovati“.

Lalatović je rekao da se tokom reprezentativne pauze dobro upoznao sa ekipom i da oseća da ekipa raste.

„Sada mi je sve kristalno jasno, znam ko koliko može. Rekao sam igračima posle poraza od Radničkog iz Kragujevca (1:2) da više za mene ne postoji standardan igrač. Onaj ko počne meč treba da bude srećan, ko ne počne ne treba da bude nesrećan. Igrači odlično rade, dižemo se polako. Malo smo promenili formaciju i tim u međuvremenu, razdrmalo je sve to ekipu. Biće nekih promena i pred ovaj meč u sastavu, ali ništa drastično“, zaključio je trener novosadske Mladosti Nenad Lalatović.


 


tagovi

Nenad LalatovićMladost Novi SadMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara