Foto: Reuters
Foto: Reuters

Laporta: Dovodim Halanda u Barselonu narednog leta

Vreme čitanja: 2min | uto. 04.01.22. | 18:33

Prvi čovek katalonskog kluba uveren da će pobediti konkurenciju i Norvežanina preseliti na Kamp Nou

Odavno se vodi polemika u koji klub će se posle Borusije Dortmund preseliti Erling Haland. Sve je izvesnije da će se na taj potez odlučiti narednog leta, pa najveći evropski klubovi uveliko prave strategiju za njegovo angažovanje. Ime talentovanog norveškog napadača na vrhu je i Barselonine liste želja, a prvi čovek kluba Đoan Laporta je uveren da će od naredne sezone sjajni golgeter braniti boje Blaugrane.

Kako prenosi Marka, predsednik katalonskog kluba veruje da će imati dovoljno novca da plati igrača, njegove predstavnike, ali i Dortmund. Budžet je rasterećen, a iako Laporta ne želi u javnosti da priča o norveškom reprezentativcu, na Veću kluba bio je prilično jasan.

Izabrane vesti

"Potpisaću Halanda narednog leta", rekao je prvi čovek Barselone.

Sve i da pronađe novac, kao što je obećao, moraće dobro da zasuče rukave kako bi ubedio Halanda da je Kamp Nou pravo mesto za njega. Ipak, Laporta odavno radi i na tome. Poznato je da ima odličan odnos sa njegovim agentom Minom Rajolom, sa kojim je prethodnih meseci često sastančio, a jednom od sastanaka prisustvovao je i otac mladog fudbalera Alf Inge Haland.

Ubeđen je da će se Norvežanin odlučiti za Barsu iz više razloga. Prvi je taj što će se čitav projekat u Kataloniji vrteti oko njega. Ideja je da Haland bude sledeća velika zvezda Blaugrane. Pritom će imati i adekvatnu podršku u brojnim mladim igračima koji se probijaju u sistemu Ćavija Ernandeza. Podsetimo da je nedavno angažovan i Feran Tores iz Mančester Sitija, a klub svakako ne planira da na leto potpiše samo Dortmundovog centarfora. Dakle, Norvežaninu je obećano da će oko sebe imati kvalitetnu ekipu, sposobnu da se bori za najviše ciljeve, kao i da će kriva kvaliteta ići samo uzlaznom putanjom. Napravljeni su neophodni koraci za sticanje finansijske stabilnosti i klub će iz godine u godinu biti na sve čvršćim nogama - što znači da će vremenom biti u poziciji da dovodi sve ozbiljnija pojačanja.

Povrh toga, Haland će kao prva zvezda katalonskog giganta prosperirati na više načina. Pored zadovoljavajuće plate, marketinški će postati neodoljiv brojnim kompanijama i jasno je da će se njegovi dresovi prodavati kao alva. Od toga će profitirati i klub, ali i sam igrač.

Za razliku od Barse, gde će biti broj jedan, u ostalim zainteresovanim klubovima će morati dobro da se "potuče" za mesto pod reflektorima. U Realu bi ga sačekale zvezde poput Karima Benzeme, Vinisijusa, a vrlo moguće i Kilijana Mbapea. Slična situacija bi ga sačekala i u Mančester Sitiju, Junajtedu, a svakako i Pari Sen Žermenu (čak iako Mbape digne sidro). U Kataloniji bi uvek bio u centru pažnje, što je jedan od najvećih Barseloninih aduta.


tagovi

Erling HalandMino RajolaĐoan LaportaZimski prelazni rok 2022

Obaveštavaj me

Barselona
Dortmund

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara