Lazar Samardžić (Reuters)
Lazar Samardžić (Reuters)

Lazar Samardžić u planovima za Napolijevu rekonstrukciju veznog reda

Vreme čitanja: 2min | pon. 25.12.23. | 13:10

Ali Juventus i dalje deluje kao prvi favorit

Postao je Napoli proletos prvak Italije posle 33 godine čekanja, a onda se šampionski mozaik početkom aktuelne sezone u kojoj je titulu trebalo (od)braniti raspao u paramparčad. Naslednik Lućana Spaletija, Rudi Garsija ispraćen je sa stadiona Dijego Armando Maradona posle 12. kola Serije A, kormilo preuzeo Valter Macari, a sada Napolitanci spremaju i veliku reformu u veznom redu.

Transfer Eljifa Elmasa vredan 25.000.000 u Lajpcig praktično je gotova stvar koja čeka na zvaničnu potvrdu početkom januarskog prelaznog roka, a sa juga na sever Italije trebalo bi da se preseli i Piotr Zijelinski. Poljak je odbio novi, četvorogodišnji ugovor sa Napolijem uz zaradu od 4.500.000 evra po sezoni i uveliko pregovara sa Interom. Ima i pravo budući da mu ugovor podno Vezuva ističe predstojećeg leta.

Izabrane vesti

Kao prirodna zamena za Zijelinskog nameće se Lazar Samardžić. Calciomercato tvrdi da se srpski reprezentativac nalazi u planovima Napolija i da je realno da napusti Udineze već u januaru. Letos mu se izjalovio transfer u Inter, ali pitanje je koliko je dolazak u Napoli realan budući da je 21-godišnjeg centralnog vezistu Juventus pre nekoliko meseci označio kao transfer metu.

Samardžić je tokom uvodnih rundi Serije A bio jedan od najboljih igrača Udinezea, postigao dva pogotka u prvih šest kola, da bi zatim golgeterski stao, pa u narednih 10. prvenstvenih utakmica zabeležio još dve asistencije. Odnosi srpskog veziste sa trenerom Gabrijeleom Ćofijem nisu idealni i nemali broj detalja ukazuje na mogući rastanak ove zime.

Napoli će imati novac za reinvestiranje u obnovu veznog reda, a jedan od prioriteta biće mu i igrač na poziciji defanzivnog veziste budući da će Andre Frank Zambo Angisa tokom januara i početkom februara biti odsutan zbog Afričkog kupa nacija. Azuri na pameti imaju dva imena - Totenhemovog Pjer Emila Hejbjerga i Lesterovog Francuza Bubakarija Sumarea koji je trenutno na pozajmici u Sevilji.



tagovi

NapoliLazar Samardžić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara