Fudbaleri Barselona na meču sa Majorkom (©AFP)
Fudbaleri Barselona na meču sa Majorkom (©AFP)

Leganes će na nekom drugom mestu morati da se sveti Barsi

Vreme čitanja: 4min | uto. 16.06.20. | 14:55

Katalonci nemaju poraz na Kamp Nou još od novembra 2018. godine

Korona virus nije previše poremetio Barselonu. Ili su to Katalonci vešto prikrili na meču sa Majorkom. Imao je prvak Španije i sreće što je prvenstvo nastavio duelima sa “davljenicima“, jer mu već u drugom postkoronarnom kolu dolazi Leganes (22.00). Taman da se ekipa ponovo “uhoda“ posle duge pauze, jer je već u petak čeka Sevilja. Ali, o tom – potom.

Ono što je najbitnije, fudbal se posle nešto više od tri meseca vraća na Kamp Nou. Prazan, ali i takav, Barselonin stadion je tvrđana, neosvojiva. Katalonci na svom terenu ne gube, ne od 11. novembra kada je poslednji put Betis pokorio Kamp Nou u onoj ludoj utakmici koja je rezultatom 4:3 pripala Verdiblankosima. Samo Betis može da dobije šampiona, a potom izgubi od nekog Alavesa, uz svo poštovanje prema Babazorosima. Od tog 11. novembra, 38 utakmica, 33 pobede i pet remija. U prvenstvu 24 trijumfa na 26 mečeva. Remi su izvukli samo Real Madrid i Valensija.

Izabrane vesti

Stoga Leganes nema čemu da se nada, posebno jer se ni sam ne snalazi izvan svog stadiona. Ove sezone, Uzgajivači krastavaca su na strani osvojili samo osam bodova. Međutim, imaće trener Leganesa Havier Agire poseban motiv da se osveti Barseloni zbog “niskog udarca“ koji je šampion zadao njegovoj ekipi. U februaru je Kataloncima bio potreban napadač, Usman Dembele je završio sezonu zbog povrede, i Barselona je prema propisima La Lige mogla da dovede napadača izvan prelaznog roka. Mnogi timovi su ih odbili, ali Leganes nije mogao. Martin Bratvajt je imao otkupnu klauzulu, trebalo je da je Barsa samo aktivira, i “fenjeraš“ je vezanih ruku posmatrao kako mu šampion ispred nosa odnosi najboljeg i najefikasnijeg napadača, jer je prethodno u zimskom prelaznom roku klub napustio i Jusuf El Nesiri koji se preselio u Sevilju.

Martin Bratvajt dočekuje  "svoje" (©AFP)Martin Bratvajt dočekuje "svoje" (©AFP)

Zbog toga Leganes ima problema sa završnicom i trenutno, uz Seltu, slovi za najneefikasniju ekipu Primere sa 22 postignuta gola. Na suprotnom kraju tabele, Barselona je daleko najefikasnija sa 67 pogodaka, čak 15 više od prvog pratioca Reala.

I na Majorki je šampion demonstirao lakoću u pronalaženju puta do protivničke mreže. Barsa je prelako, bez većih problema stizala do završne trećine i dobro koristila šanse u koje je ulazila, a čak se u strelce upisao i Bratvajt, po prvi put od dolaska.

Kike Setjen najavio je na jučerašnjoj konferenciji da će biti izmena u odnosu na meč sa Majorkom, kako bi igrači ostali sveži i sačuvali se za Sevilju. Večerašnji meč sigurno propušta Đordi Alba zbog suspenzije, pa će svoju šansu dočekati Žunior Firpo. Na suprotnom boku, Serđi Roberto bi mogao da odmori, a da umesto njega uskoči Nelson Semedo. U srce odbrane vraća se Klemon Lengle, nakon što je u prethodnom kolu odslužio suspenziju, a na tom meču sasvim pristojno odmenio ga je mladi Ronald Arauho.

Roke Mesa i Oskar Rodrigez u duelu sa Lionelom Mesijem (©AFP)Roke Mesa i Oskar Rodrigez u duelu sa Lionelom Mesijem (©AFP)

Suarez bi ponovo mogao da startuje sa klupe, s obzirom da se tek vraća u takmičarski ritam posle petomesečnog odsustva. Pored toga, već ima četiri kartona, zbog čega Setjen ne želi da rizikuje da ga izgubi za meč protiv Sevilje, te će se Bratvajt ponovo naći u startnih 11. Čak bi i Lionel Mesi mogao da napusti igru ranije ukoliko meč bude rešen. Kao i Suarez, zbog broja žutih kartona, na klupi će ostati i Arturo Vidal, strelac vodećeg gola protiv Majorke.

Leganes je s druge strane uzdrman posle poraza u prošlom kolu od Valjadolida, direktnog rivala u borbi za opstanak. Vremena za žaljenje nema, Agire mora da pokuša da zavoravi na onaj poraz od 5:0 u Kupu Kralja i krene sa “žetvom“ bodova. Ali, meksičkom stručnjaku neće biti lako. Zbog nakupljenih kartona, ionako limitirana ekipa, ostaće bez najboljeg strelca, Oskara Rodrigeza i Dimitriosa Siovasa, dok Aleksandera Šimanovskog zbog povrede kolena nema čitave sezone.

PRIMERA – 29. KOLO

Ponedeljak

Levante – Sevilja 0:1 (0:1)

/Karlos 87ag – De Jong 46/

Betis - Granada 2:2 (0:1)

/Fernandez 29, Soldado 91 - Kanaljes 85pen, Teljo 88/

Utorak

19.30: (1,90) Hetafe (3,35) Espanjol (4,40)

19.30: (1,50) Viljareal (4,30) Majorka (6,50)

22.00: (1,15) Barselona (7,75) Leganes (18,00)

Sreda

19.30: (3,50) Eibar (2,95) Atletik Bilbao (1,85)

19.30: (3,05) Valjadolid (2,95) Selta (2,55)

22.00: (4,60) Osasuna (3,40) Atletiko Madrid (1,85)

Četvrtak

19.30: (3,90) Alaves (3,35) Sosijedad (2,00)

22.00: (1,38) Real Madrid (5,00) Valensija (7,75)



tagovi

PrimeraLeganes

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara