Teri sa peharom Lige šampiona (AFP)
Teri sa peharom Lige šampiona (AFP)

Legendarni kapiten Čelsija Džon Teri: Abramovič najbolji vlasnik kluba na svetu

Vreme čitanja: 2min | uto. 14.12.21. | 11:35

"Roman uvek bio spreman da pošteno i otvoreno ulaže u klub, čak i u sitnice"

Džon Teri je tokom bogate karijere osvojio pet Premijer liga, isto toliko pehara FA kupa, tri Liga kupa, dva Komjuniti šilda, jednu Ligu šampiona i Ligu Evrope. Sve to u Čelsiju, a ogromnu većinu tih trofeja (sve osim prvog FA kupa) podigao je pod finansijskom kapom Romana Abramoviča koji je kupio Plavce 2003.

Zato ne čudi što u čuvenog oligarha gleda k'o u Boga, a u Rusiju kao majku čudotvorca sa Stambford bridža.

Izabrane vesti

"Rusija je prelepa, s neverovatnim ljudima. Takođe nam je dala najboljeg vlasnika kluba na svetu i uvek ću joj biti zahvalan na tome. Veoma smo srećni što je Roman vlasnik Čelsija" rekao je Teri za ruski TV magazin OKKO.

Prisetio se proleća 2008. kada su Plavci prvi put u istoriji kluba, na moskovskom stadionu Lužnjiki igrali finale Lige šampiona. I izgubili.

"Osvajanje Lige šampiona u Moskvi bi za Romana bilo nešto posebno. Nažalost, nije se desilo, ali sam srećan što smo to ostvarili 2012, a sadašnja ekipa ponovila uspeh prošle sezone. Nadam se da ga je ovo obradovalo i navijače. I dalje volim vašu zemlju, ne brinite!"

Pojasnio je zašto smatra Romana za izuzetno važnog u razvoju Čelsija. Ne samo zbog uloženog novca.

"U mladosti nikada nismo imali priliku da gledamo da se vlasnik kluba meša u svoj posao. Pre Romana smo trenirali na najgorim terenima i najgoroj podlozi, jeli sve i svašta. Sve je bilo loše. Da bi Čelsi postao vrhunski klub, bio je potreban dolazak nekog poput Abramoviča. Zato kažem da je on najbolji mogući vlasnik."

Dodao je da je Abramovič uvek bio spreman da pošteno i otvoreno ulaže u klub. Čak i u sitnice.

"Kada je došao u trening centar i video da hrana nije dovoljno dobra, rekao je: Dobro, hajde da unajmimo italijanske kuvare i napravimo testeninu kako valja, dovedite hranu u red. Čak je i bazen u našoj bazi bio inicijativa Abramoviča, jer plivanje pomaže igračima da se što pre oporave."

Ističe da je Rus dao njegovoj i sledećoj generaciji šansu da napreduju.

"Ja ću mu, uz Čelsi, uvek biti zahvalan na onome što je uradio. Romane, hvala ti mnogo! I još mnogo radi za klub. Ljudi se pitaju zašto Čelsi iz godine u godinu osvaja trofeje i pobeđuje. To je zasluga Romana Abramoviča."

Teri je posebno ponosan što je Čelsi bio prvi klub koji je imao takvu priliku zahvaljujući Abramoviču i njegovim bliskim saradnicima.

"Roman je veoma pametna osoba, zar ne? Finansijski dobro stoji. Ako možete da kupite bilo koji klub na svetu, zašto ne biste kupili najbolji u najboljem gradu? A to je, naravno, Čelsi na Fulam roudu. Čelsi je imao lepe uspomene pre njega, ali Romanovo nasleđe će živeti zauvek. Svakako se nadam da će još dugo ostati na čelu kluba", završio je Teri hvalospev o vlasniku Čelsija.


tagovi

Džon TeriRoman AbramovičČelsi

Obaveštavaj me

Čelsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara