Lekcija Dušana Tadića mladom saigraču: Ne razumem, sačekaj još malo

Vreme čitanja: 2min | pet. 19.02.21. | 13:39

Kapiten Ajaksa kaže da ne postoji bolja sredina za mlade igrače od njegovog kluba

Na čudesan način je sinoć Ajaks došao do pobede u Lilu i obezbedio velikih 2:1 pred revanš u Amsterdamu u šesnaesetini finala Lige Evrope.

Gubili su Kopljanici do 87. minutu a onda sa dva gola Tadića i Brobija za dva minuta preokrenuli na pobedu. Srbin je iz penala izjednačio, a onda je talentovani napadač pogodio za 2:1.

Izabrane vesti

„Kada na ovakav način pobedite lidera francuske Lige 1, morate da budete zadovoljni. Zaslužili smo pobedu“, rekao je Tadić posle meča.

Ajaks je zaista očitao lekciju francuskom timu. Držao je loptu u posedu 64 odsto vremena tokom utakmice, a golman Marten Stekelenburg je završio meč bez zabeležene odbrane. Jedina loša stvar je primljeni gol u 72. minutu kada je Nikolas Taljafiko poklonio zicer Timotiju Vei.

„Niko (Talajfiko op.a.) je naš ratnik i jedan od naših najvažnijih igrača. Nikada se ne predaje i na kraju je iznudio penal. Malo sam se uplašio kada je sudija rešio da proveri taj penal ali je bio u pravu jer je Sančes zaista faulirao Nikolasa. U takvim momentima je na meni da preuzmem odgovornost“.

Osvrnuo se Tadić na mladog saigrača Brajana Brobija koji je uzdrmao klub odlukom da ne produži ugovor koji mu ističe na leto i da kao slobodan igrač napusti klub. Ima samo 19 godina i samtraju ga najtalentovanijim centarforom iz Ajaksove škole još od vremena Patrika Klajverta.

„Ne razumem ga. Ne znam zašto bi želeo da ode. Ne postoji bolja sredina od Ajaksa za mlade talente. Nigde na svetu. Pogledajte Frenkija de Jonga (Barselona), Matijsa de Lihta (Juventus), Donija van de Beka (Mančester Junajted) ili Seržinja Desta (Barselona) dokle su dogurali. Pogledajte Rajana Gravenbarha kako napreduje ili kako su sinoć protiv Lila odigrali Renš i Timber. Oni su jako mladi igrači ali dobili su šansu i koriste je“.  

On smatra da igrači treba prvo da se afirmišu u Ajaksu pre odlaska u neku jaču ligu.

„Svaki mladi igrač bi trebalo da želi da igra u Ajaksu nekoliko sezona na početku karijere. Zaista možete mnogo da naučite ovde. A onda možete da odete kada zaista budete spremni“.


tagovi

Dušan TadićBrajan Brobi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara