Bernd Leno (Foto: Reuters)
Bernd Leno (Foto: Reuters)

Leno definitivno napušta Arsenal, ali ostaje u Londonu

Vreme čitanja: 2min | pon. 01.08.22. | 04:49

Fulam se dogovorio sa Tobdžijama dok traga za štoperima

Arsenal je ovog leta, baš kao i prošlog, jedan od najaktivnijih klubova na tržištu. Već je doveo petoricu igrača i na njih potrošio preko 130.000.000 evra, a kako je Mikel Arteta najavio da će klub pokušati da dovede još kojeg novajliju do zatvaranja prelaznog roka, potrebno je prethodno skratiti igrački kadar i malo dopuniti kasu.

Londonski klub je ovog leta zaradio tek 14.200.000 evra od prodaja Matea Genduzija Marselju i Konstantinosa Mavropanosa Štutgartu, a treća zvanična prodaja biće Bernd Leno. Nakon višenedeljnog natezanja oko visine obeštećenja, Atletik piše da je Fulam uspeo da postigne dogovor sa Arsenalom oko kupovine nemačkog golmana.

Izabrane vesti

Iako su bili otvoreni za prodaju, iz Arsenala su pokušavali da izvuku što više novca. Tražili su 13.000.000 evra ne bi li pokrili polovinu uloženog novca u iskusnog čuvara mreže (plaćen 25.000.000 evra Leverkuzenu pre četiri godine), ali su prema navodima pomenutog izvora popustili i pristali na 9.500.000 evra, a kako je Leno još pre nekoliko nedelja dogovorio lične uslove sa Fulamom, očekuje se da posao tokom ove nedelje bude ozvaničen.

Leno je na Emirate stigao leta 2018. godine i u prve tri sezone bio standardan na golu Arsenala. Ipak, dolaskom Arona Remzdejla pre godinu dana u potpunosti je izgubio mesto među stativama, te je prošle sezone upisao svega osam nastupa od kojih je polovinu zabeležio u Premijer ligi. U oktobru 2021. godine je čak javno istakao nezadovoljstvo povodom toga što ga je Mikel Arteta “sklonio“ sa gola, ističući kako ne vidi razlog zbog kojeg je došlo do toga.

No, kako je video da mu se status neće promeniti, shvatio je da mu je najbolje da napusti Arsenal i potraži klub u kojem će imati standardnu minutažu kako bi sačuvao mesto u reprezentaciji Nemačke za predstojeći Mundijal. Trener Fulama Marko Silva se prethodne sezone pored Mareka Rodaka kao prvog pika, neretko oslanjao i na Paula Gazanigu, ali je svima na Krejven Kotidžu bilo jasno da će im za očuvanje premijerligaškog statusa biti potreban kvalitetniji golman, što Leno svakako jeste u odnosu na pomenutu dvojicu.

Pored golmana, Fulamu je neophodan i novi štoper, po mogućnosti i dvojica, zbog čega je prema pisanju britanskog Skaj Sporta novajlija već poslao ponude za četvoricu centralnih defanzivaca među kojima su Vest Hemov Isa Diop (20.000.000 evra) i Čelsijev Malang Sar (pozajmica, ali i momentalni otkup).

Što se Arsenala tiče, ulogu rezervnog čuvara mreže preuzeće novopridošli Met Tarner kojeg su Tobdžije platile Nju Inglandu 6.300.000 evra.


tagovi

Bernd LenoLetnji prelazni rok 2022ArsenalFulam

Obaveštavaj me

Arsenal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara