"Leonardo"
"Leonardo"

Leonardo: Zvali su me Ronaldinjo, al

Vreme čitanja: 3min | pet. 08.07.16. | 13:42

"Hvalili su me na sve strane, pa će moj zadatak biti u Partizanu da opravdam te reči“, jasan je Brazilac

Leonardo

Partizan je danas predstavio dugo čekano a u Humskoj 1 uveravaju i najkvalitetnije pojačanje u letnjem prelaznom roku. Leonardo da Silva Souza (24) potpisao je trogodišnji ugovor sa crno-belima i zadužio dres sa brojem 42, a već sutra od 10 časova staviće se na raspolaganje Ivanu Tomiću na prvom treningu u novom klubu.
“Srećan sam što sam došao u Partizan, radujem se zbog načina na koji sam primljen u Beogradu. Svi su učinili da se ovde osećam kao kod kuće“, predočio je u prvoj izjavi Leonardo i objasnio zbog čega je okrenuo glavu na jednu unosniju ponudu jednog turskog kluba.

Izabrane vesti

“Partizan je bolja ekipa. Dolazak u ovaj klub predstavlja put kojim želim da idem. Dopao mi se veliki projekat čiji sam deo i mislim da sam napravio odličan izbor“, dodao je on.

Bivši vezista Anžija prethodnih pola godine pauzirao je jer nije ni imao klub, pa je jasno da će mu biti potrebno više vremena od ostalih kandidata za crno-beli dres da uđe u formu, što je potvrdio i trener Ivan Tomić.
“Sigurno će mi potreban mesec, možda i dva da dostignem nivo fizičke spreme koji se od mene očekuje. Isto tako, siguran sam da mogu da svojim igrama da opravdam dolazak u Partizan. Što se tiče pozicije na terenu, mogu da pokrivam sve u veznom redu, ali odluku o tome prepustiću šefu struke“, naveo je on.

Leonardo kaže da je upoznat sa tragom koji su u Humskoj 1 u poslednjih osam godina ostavili njegovi sunarodnici, naročito Antonelo Žuka i Gabrijel Kleo.
“Znam, čuo sam za te igrače i nadam se da ću i ja krenuti istom stazom i da ću ovde izgraditi dobru karijeru, a istovremeno i opravdati velika očekivanja navijača. Povoljna okolnost je što iza sebe na terenu imam zemljaka Evertona Luiza koji pokriva veliki prostor i ostaviće mi dovoljno mesta da igram“.

Deveti novajlija crno-belih objasnio je zbog čega je odlučio da na dresu nosi broj 42.
“Kada sam počinjao karijeru menadžer (Dimitri Seljuk) mi je rekao da izaberem taj broj jer svi njegovi klijenti nose isti i da im donosi sreću“, kazao je Leonardo i rekao da se ne seća prijateljskog meča u Antaliji u zimu 2015. godine kada je dao dva gola Partizanu u dresu Anžija u remiju 2:2.

Na konstataciju novinara da je kapiten Partizana Saša Ilić prethodnih dana ushićeno govorio “Jao, kad nam dođe Lekica“, brazilski vezista je predočio je i kako su ga zvali u dosadašnjem toku karijere.
“Na početku su me zvali Ronaldinjo i zbog poteza poredili sa njim. Hvalili su me na sve strane, pa će moj zadatak biti u Partizanu da opravdam te reči“, rekao je nekadašnji član Gabale, Enozisa i Metalurga.

Inače, Leonarda je novinarima na stadionu u Humskoj predstavio član marketing tima Nenad Danilović koji je objasnio da sportski direktor Ivica Iliev sprečen da prisustvuje konferenciji zbog službenog puta i da nije siguran da može da prenese sa kakvim entuzijazmom bi Iliev pričao o novom pojačanju Parnog valjka.

Piše: Aleksandar Joksić;
Foto: Star Sport.


tagovi

SuperligaSrbijaFK PartizanLeonardo da Silva SouzaEvropa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara