Već se sklapa tim za sledeću sezonu (©Starsport)
Već se sklapa tim za sledeću sezonu (©Starsport)

Mitar Mrkela: Pričamo sa Dragovićem i Kataijem, pogodili smo sa Milojevićem

Vreme čitanja: 3min | pet. 26.04.24. | 10:35

Posle dve derbi pobede kreću pripreme za letnji prelazni rok

Crvena zvezda je prošla kroz najtežu rutu prolećne polusezone. Prvo je pobedila Partizan u prvenstvenom okršaju i praktično rezervisala sedmu uzastopnu titulu, da bi trijumfom u Kupu izašla na autoput sa kojeg se vidi ciljna ravnina zvana dupla kruna.

Imaju mogućnost u Ljutice Bogdana malo da uživaju i zaborave vrlo turbolentnu jesen, ali sportski direktor crveno-belih Mitar Mrkela poznat je kao čovek koji ne pada u euforiju. On je u izjavi za naš portal posebno naglasio uticaj Vladana Milojevića na povratak dominacije, uz konstataciju da nije bilo realno očekivati da u ofanzivnom smislu Crvena zvezda u sredu veče pruži identičnu partiju kao u prvenstvenim okršajima.

Izabrane vesti

Možda smo, gledajući svih šest poluvremena sa Partizanom, u prvom delu Kup susreta izgledali najrezervisanije. Ali kada se završio prvenstveni okršaj u subotu, znao sam da neće biti moguće da odigramo na istom nivou. Taj prvenstveni derbi je doneo mnogo emotivnog i fizičkog naboja. Nije bilo vremena za oporavak. Međutim, moram da pohvalim stručni štab, igrače. Uvek je lepo pobediti Partizan, znam koliko to znači navijačima. Derbi nije samo utakmica gde se potvrđuje kvalitet. Psihološka priprema oba meča bila je dobra“, poručuje Mitar Mrkela.

Uvek će se pričati o kvalitetu igre Crvene zvezde, ali posmatrajući samo rezultate rukovodstvo srskog šampiona je napravila dobru odluku kada se posle rastanka sa Barakom Baharom odlučilo za provereno rešenje, odnosno Vladana Milojevića.

Ja sa Vladanom Milojevićem imam poseban odnos. Zajedno smo, u sportskom sektoru, počeli projekat 2017. godine kada je krenuo ovaj lepi period Crvene zvezde. I možda nisam objektivan kada pričam o njemu. Zaista, malo je trenera na svetu koji mogu da pruže Crvenoj zvezdi ono što može Vladan Milojević. Zna klub, oseća šta se traži...On se već dokazao, doneo nam mnogo toga dobrog. Kao i, primera radi, Dejan Stanković, još jedan posvećenik, odličan taktičar. Ali hoću da kažem da smo doneli dobru odluku povratkom Vladana Milojević“.

Sadašnji šef stručnog štaba je na putu da osvoji treću titulu, naredne sezone može da se izjednači sa Miljanom Miljanićem na prvom mestu trenera u istoriji kluba po broju šampionskih kruna. Samo je pitanje ima li prostora da se ovde razmišlja na duže staze?

Ja bih voleo da Vladan ostane što duže... Uvek je pitanje koliko je to zapravo realno, jer Crvena zvezda vas mnogo troši. I fizički i emotivno. Ja, bar mislim, da je takav scenario moguć. Posebno ako imamo u vidu kroz šta je sve Crvena zvezda prošla u prethodnom periodu“.

Zna Mitar Mrkela da navijači Crvene zvezde ne vole da žive u prošlosti. Posle pobede nad Partizanom misli se usmeravaju ka prelaznom roku, odnosno potencijalnom učešću u Ligi šampiona. Jedan od prioritetnih zadataka je da se što pre reše statusi Aleksandara Kataija i Aleksandra Dragovića.

Obojica su mnogo zadužila Crvenu zvezdu. Znam da javnost najviše zanima hoće li oni produžiti ugovore sa klubom. Samo mogu da otkrijem da već dugo radimo na tome. Pričamo sa njima. Postoje neki signali. Verujem da će ostati“.



tagovi

Mitar MrkelaAleksandar KataiAleksandar DragovićVladan MilojevićFK Crvena zvezda

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara