Ilustracija (©fkvelez.ba)
Ilustracija (©fkvelez.ba)

Lider u Mostaru, Željo kod Sloge produbljuje krizu

Vreme čitanja: 4min | ned. 07.04.24. | 10:51

Borac stiže na megdan Veležu u 25. rundi prvenstva Bosne i Hercegovine

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Sarajeva)

Utakmicama u Posušju i Sarajevu otvoreno je 25. kolo fudbalske Premijer lige Bosne i Hercegovine. Još po dve utakmice biće odigrane danas i sutra, nakon čega će biti spuštena zavesa na ovu rundu. Današnji dueli privlače veliku pažnju. Derbi kola se igra u Mostaru, dok u Modriči gostuje Željezničar koji vodi grčevitu borbu za opstanak.

Izabrane vesti

VELEŽ - BORAC 20:45

Od kako je sezona počela Velež se nalazi u borbi za izlazak u Evropu. Svesni su Rođeni da se teško mogu upustiti u trku za prvaka, pa su sve podredili tome da izbore plasman na međunarodnu scenu. I kako stvari stoje, blizu su toga, jer čvrsto drže treću poziciju sa 42 boda. Prate ih Sarajevo i Sloga, ali realno Mostarci imaju najviše šanse da sačuvaju treću poziciju. Mogli su sakupiti još koji bod, ali su ovog proleća pružali nešto lošije partije u odnosu na jesen. Posle serije od šest mečeva bez pobede, tek su u poslednja dva kola uspeli razbiti maler i radovati se. Prvo kod kuće protiv Igmana, a potom na Grbavici protiv Želje. Pravi test za to da li se Velež vratio na pobednički kolosjek i ima li dovoljno kvaliteta za vrh tabela, Rođeni će imati danas, kada u Mostar stiže vodeći Borac.

Svestan težine zadatka je i trener Mostaraca Dean Klafurić.

"Veselimo se utakmici protiv lidera na tabeli. Znamo kako Borac igra, nedavno smo igrali protiv njih. Voleli bismo ponoviti takvu izvedbu, uz još povoljniji rezultat u našu korist. Što se tiče zdravstvenog biltena, protiv Želje su otpali Vehabović i Lohan. Nisu spremni, videćemo da li će biti u nekoj meri. Guliašvili se vratio u trenažni proces, a ostali su spremni. Atmosfera u ekipi je sjajna, radna etika na visokom nivou i moram pohvaliti igrače na njihovom pristupu", pleni optimizmom trener Rođenih.

20.45: (2,65) Velež (2,95) Borac (2,75)

Borac će, izvesno je uzeti šampionsku titulu. Istina, Zrinjski ima još šanse, ali je teško očekivati da Banjalučani ispuste devet bodova prednosti. Za njih je najbitnije da u ovom trenutku ne gube, pa bi se verovatno i zadovoljili jednim bodom protiv kvalitetnog rivala. Treba očekivati tvrdu utakmicu bez puno golova, jer je važnost velika. Borac je u odličnoj formi. Uprkos domaćem porazu od Zrinjskog pre sedam dana, u srijedu su očitali lekciju Širokom Brijegu u Kupu, tako da su se vrlo brzo vratili na pobjednički kolosjek. Pre nešto više od mesec dana ova dva rivala su odmerila snage u Mostaru i bilo je 0:0.

Neizvesnu utakmicu očekuje i trener Borca Vinko Marinović.

"Želimo povoljan rezultat u ovom za obe ekipe izuzetno važnom susretu, a do njega možemo doći samo maksimalno koncentrisanom igrom. Sigurno da do njega nećemo lako doći, ali verujem da će moji igrači još jednom pokazati svoje pravo lice i da će biti oni pravi, baš sada kada je najpotrebnije" naglasio je Marinović.

SLOGA - ŽELJEZNIČAR (14:00)

Sloga nastavlja da oduševljava BiH javnost dobrim igrama u ligi i Kupu. Probaće domoći se Evrope, a šanse za to su im poprilično realne. Pokušaće sačuvati poziciju broj četiri i nadati se da mogu i tako doći do istorijskog plasmana na međunarodnu scenu. Bez obzira što domaće utakmice igra u Modriči, Sloga važi za boljeg domaćina lige.

------------

MOZZART TE VODI NA... NA ENFILD, SAN SIRO, VESTFALEN... STADION ILI DVORANU KOJE ODABEREŠ!

------------

Padali su redom skoro svi klubovi u ligi izuzev Borca i Zrinjskog, koji je uspeo izvući samo bod. Posložio je Vlado Jagodić ekipu onakvu kakvu želi, predvođenu jednim od najboljih napadača lige Dejanom Vidićem koji ove sezone nemilice rešeta mreže rivalima. Upravo će korpulentni napadač biti glavna pretnja i danas, te se Sloga nada pobedi koja bi je sačuvala pri gornjem delu tabele.

Željo igra košmarnu sezonu. Pretposlednji su na tabeli, raspored im ne ide na ruku, pa se vrlo lako može desiti da jedan takav velikan fudbala na ovim prostorima ispadne iz lige. Čudno ali istinito. Očekivalo se da će dolazak novog trenera Bruna Akrapovića nešto promeniti, ali su stvari ostale iste. Nikako da naprave rezultat koji bi ih malo udaljio od opasne zone i rasteretio pritiska. Ovako, biće neizvesno hoće li Željo uspeti sačuvati premijerligaški status. Na ruku im ne ide ni današnje gostovanje, jer su u prošloj polusezoni prošli kao bosi po trnju kod Sloge. Današnji dobar rezultat značio bi Želji mnogo, i donio dašak optimizma pred gradski derbi koji ih očekuje u narednom kolu, dok bi eventualni poraz značio da Željo klizi ka nižem rangu.

BIH 1- 25. KOLO

Subota

Posušje - Tuzla Siti 1:1 (0:1)

/Pavković 63 - Mehanović 27/

Sarajevo - Igman 3:2 (3:1)

/Čataković 18pen, 39, Beganović 43 - Hebibović 31, Denković 50/

Nedelja

14.00: (2,20) Sloga (3,20) Željezničar (3,20)

20.45: (2,65) Velež (2,95) Borac (2,75)

Ponedeljak

15.30: Široki Brijeg - GOŠK Gabela

18.00: Zrinjski - Zvijezda

***kvote su podložne promenama



tagovi

BiH 1Borac Banja LukaBorac BanjalukaVeležŽeljezničar

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara